OFICIAL Alocatiile copiilor NU vor mai fi marite din iulie 2021
de Viorica Ghinea la 01 Iul. 2021
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prin OUG 56/2021, s-a stabilit ca, de la 1 ianuarie 2022, alocatiile copiilor vor ajunge la 243 de lei (pentru copiii care au intre 2-18 ani) si 486 de lei (pentru copiii cu varsta de pana la doi ani sau de pana la trei ani, in cazul copilului cu handicap).
Acelasi act normativ mai stabileste ca, din ianuarie 2023, cuantumul alocatiei de stat pentru copii se indexeaza anual, din oficiu, cu rata medie anuala a inflatiei.

Radiere SRL PFA II IF

Impozitul minim pe cifra de afaceri Fiscalitate aplicata

Cartea Verde a impozitului pe venit si a contributiilor
OUG 56/2021 - alocatie pentru copii: extras din actul normativ
Articolul 3 din Legea nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 767 din 14 noiembrie 2012, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:
1. Alineatul (1) va avea urmatorul cuprins:
Articolul 3
(1) Incepand cu drepturile aferente lunii ianuarie 2022, alocatia de stat pentru copii se stabileste in cuantum de:
a) 486 lei pentru copiii cu varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b) 243 lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 2 ani si 18 ani, precum si pentru tinerii prevazuti la art. 1 alin. (3);
c) 486 lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 3 ani si 18 ani, in cazul copilului cu handicap.
2. Alineatul (2) se abroga.
3. Alineatul (3) va avea urmatorul cuprins:
(3) Incepand cu drepturile aferente lunii ianuarie 2023, cuantumul alocatiei de stat pentru copii se indexeaza anual, din oficiu, cu rata medie anuala a inflatiei. Rata medie anuala a inflatiei este indicatorul definitiv cunoscut in anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicat de Institutul National de Statistica.
4. Alineatele (4), (5) si (6) se abroga.
5. Alineatul (9) va avea urmatorul cuprins:
(9) Daca din calculul cuantumului alocatiei de stat pentru copii prevazut la alin. (3) rezulta fractiuni in bani, cuantumul se rotunjeste la leu in favoarea beneficiarului. In situatia in care in urma indexarii rezulta un cuantum mai mic decat cel acordat, atunci se mentine cuantumul in plata.
Viorica Ghinea
Ghinea Viorica face parte din echipa Portalpfa.ro din anul 2017, unde se concentreaza pe noutatile legislative si prezinta cele mai relevante stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea in presa in 2009 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum sanatate, amenajari interioare, moda, sport si legislatie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna TVA, monografii contabile, legislatie fiscala si contabila, pentru a sprijini contabilii, antreprenorii si alte categorii.
Autor: Ghinea Viorica face parte din echipa Portalpfa.ro din anul 2017, unde se concentreaza pe noutatile legislative si prezinta cele mai relevante stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea in presa in 2009 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum sanatate, amenajari interioare, moda, sport si legislatie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna TVA, monografii contabile, legislatie fiscala si contabila, pentru a sprijini contabilii, antreprenorii si alte categorii.
Ti-a placut acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Articole pe acelasi subiect
Cele mai citite stiri
PFA in IT: Atentie la alegerea codului CAEN si depasirea plafonului de TVA!
Citeste mai mult
SAF-T pentru PFA: Este sau NU obligatorie depunerea D406?
Citeste mai mult
PFA care lucreaza cu zilieri: Cum completezi corect Declaratia D700
Citeste mai mult
Masuri fiscale 2025: Ce aduce noul Program de Guvernare
Citeste mai mult
Drepturi de autor: Ce obligatii exista la depasirea plafonului de 300.000 lei
Citeste mai mult