Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Ordinul 1863/2021 - Romanii care se vaccineaza primesc tichete de masa in valoare de 100 lei


de Viorica Ghinea la 14 Sep. 2021
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ordinul 1863/2021 - Romanii care se vaccineaza primesc tichete de masa in valoare de 100 lei
Romanii care se vaccineaza cu schema completa anti-Covid vor primi 5 tichete de masa in valoare de 100 de lei, se arata in Ordinul Ministrului Sanatatii nr. 1863/2021.


Tichetele vor putea fi luate de la centrul de vaccinare, cabinetul medicului de familie sau de la ambulatoriul de specialitate, in functie de locul in care s-a efectuat imunizarea, in baza registrului de evidenta operat. Acestea se pot ridica in termen de 60 de zile de la data inocularii ultimei doze.
 

Ordinul 1863/2021 - tichete pentru vaccinare: continutul actului normativ


Denumire completa: Ordinul 1863/2021 privind acordarea alocatiei de hrana sub forma tichetelor de masa persoanelor care se vaccineaza cu schema completa de vaccinare impotriva virusului SARS-CoV-2



Vazand Referatul de aprobare nr. CAZ 54 din 10.09.2021 al Directiei generale asistenta medicala, medicina de urgenta si programe de sanatate publica din cadrul Ministerului Sanatatii,

avand in vedere prevederile art. 21^2 alin. (4) din Legea nr. 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale art. III alin. (1) din Ordonanta Guvernului nr. 19/2021 pentru modificarea si completarea Legii nr. 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 si pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul sanatatii,
in temeiul art. 7 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea si functionarea Ministerului Sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare,
ministrul sanatatii, interimar, emite urmatorul ordin:}

Articolul 1

Persoanele care se vaccineaza impotriva COVID-19 cu schema completa de vaccinare, dupa data intrarii in vigoare a Ordonantei Guvernului nr. 19/2021 pentru modificarea si completarea Legii nr. 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 si pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul sanatatii, beneficiaza de o alocatie de hrana in valoare totala de 100 de lei, sub forma tichetelor de masa pe suport hartie, respectiv 5 tichete in valoare de 20 lei fiecare.

Articolul 2
Fondurile necesare achizitionarii tichetelor de masa se suporta din bugetul Ministerului Sanatatii de la titlul 20 - Bunuri si servicii al bugetului directiilor de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti.

Articolul 3
Directiile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti realizeaza procedura de achizitie a tichetelor de masa in conformitate cu dispozitiile Legii nr. 98/2016 privind achizitiile publice, cu modificarile si completarile ulterioare, in termen de 10 zile de la data alocarii de catre Ministerul Sanatatii a prevederii bugetare cu aceasta destinatie.

Articolul 4

Ulterior achizitionarii tichetelor de masa in conditiile Legii nr. 98/2016, cu modificarile si completarile ulterioare, directiile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti distribuie, in termen de 5 zile, tichetele de masa catre centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie, respectiv ambulatoriile de specialitate, in baza unui proces-verbal de predare-primire.

Articolul 5

(1) Tichetele de masa se acorda persoanelor vaccinate impotriva COVID-19 cu schema completa de vaccinare de catre centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie, respectiv ambulatoriile de specialitate, in cadrul carora a fost efectuata ultima doza, in baza registrului de evidenta operat de catre aceste unitati, in acest scop.

(2) Tichetele de masa contin mentiunile prevazute de art. 13 alin. (1) din Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, cu modificarile si completarile ulterioare. Tichetele de masa vor fi emise fara datele personale ale beneficiarilor, acestea urmand sa fie completate la momentul distribuirii acestora.
(3) Persoanele care se vaccineaza impotriva COVID-19 cu schema completa de vaccinare intre data intrarii in vigoare a Ordonantei Guvernului nr. 19/2021 pentru modificarea si completarea Legii nr. 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 si pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul sanatatii si data distribuirii tichetelor de masa conform art. 4 pot ridica tichetele de masa de la unitatea care a efectuat ultima doza de vaccinare in termen de 60 de zile de la data vaccinarii cu schema completa.

(4) In cazul in care persoanele vaccinate impotriva COVID-19 cu schema completa de vaccinare refuza primirea tichetelor de masa, optiunea acestora se consemneaza de catre personalul centrelor de vaccinare, cabinetelor medicilor de familie si ambulatoriilor de specialitate in registrul de evidenta prevazut la alin. (1).

(5) Tichetele de masa pot fi redistribuite, in functie de necesitati, intre centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie, respectiv ambulatoriile de specialitate, de catre directiile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti. In functie de necesitati, tichetele de masa pot fi redistribuite intre directiile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti.

Articolul 6
Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

 


Viorica Ghinea Autor: Viorica Ghinea

Ghinea Viorica face parte din echipa Portalpfa.ro din anul 2017, unde se concentreaza pe noutatile legislative si prezinta cele mai relevante stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea in presa in 2009 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum sanatate, amenajari interioare, moda, sport si legislatie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna TVA, monografii contabile, legislatie fiscala si contabila, pentru a sprijini contabilii, antreprenorii si alte categorii.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 2.5 din 2 voturi

x

Intrebare antispam: 3 + 3 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016