Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

PFA cu activitate in domeniul invatamantului. Inchiriere spatiu. Cand se considera contraventie?


de Redactia PortalPFA la 25 Mar. 2019
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PFA cu activitate in domeniul invatamantului. Inchiriere spatiu. Cand se considera contraventie?
Din randurile urmatoare vom afla ce trebuie sa faca, potrivit legii, o PFA (persoana fizica autorizata) care are activitate in domeniul invatamantului, adica are codul 8559. Specialistul nostru in domeniu ne va ajuta sa aflam cum se procedeaza in cazul in care PFA-ul doreste sa colaboreze cu alte persoane fizice autorizate, cabinete individuale profesii liberale si/sau persoane juridice si sa puna la dispozitia acestora o sala de curs timp de cateva ore, cat ar dura predarea.


Desi activitatea nu pare ilegala la prima vedere, nu trebuie neglijate prevederile legii nr. 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, republicata in 2009, potrivit sfaturilor oferite de expertul nostru Ionut Jinga.

Aceeasi lege spune ca contraventiile se sanctioneaza cu amenda de la 500 lei la 5.000 lei pentru persoane fizice, dar exista si o solutie, dupa cum vom vedea in continuare.



Iata raspunsul specialistului!


Potrivit art 1 lit a din Legea nr. 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite:


,,Urmatoarele fapte reprezinta activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite si constituie contraventii, daca nu au fost savarsite in astfel de conditii incat sa fie considerate, potrivit legii penale, infractiuni:


a) efectuarea de activitati de productie, comert sau prestari de servicii, dupa caz, fara indeplinirea conditiilor stabilite prin lege’’.

 

ATENTIE!


Contraventiile se sanctioneaza cu amenda de la 500 lei la 5.000 lei pentru persoane fizice’’(art 2 alin 1 din Legea 12/1990).

 

OBSERVATIE!

Avand in vedere aceste prevederi legale, opinia mea este ca, in conditiile in care activitatea de inchiriere spatiu are caracter regulat, este necesara autorizarea pentru astfel de operatiuni, drept urmare in conditiile in care inchirierea are caracter ocazional nu este necesara aceasta autorizare.





Raspuns oferit pe portalcontabilitate.ro de Ionut Jinga - consultant fiscal.


Redactia PortalPFA Autor: Redactia PortalPFA

Redactia PortalPFA este formata dintr-un colectiv de 3 autori specializati in domenii precum contabilitate, fiscalitate, TVA si legislatia muncii. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de TVA, legislatie fiscala si contabila, explicand detaliat modificarile aparute. Va oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 5 din 4 voturi

x

Intrebare antispam: 5 + 3 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016