Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

PFA-urile pot obtine sume in valoare de 2.000 de euro. Care sunt conditiile?


de Viorica Ghinea la 15 Iul. 2020
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PFA-urile pot obtine sume in valoare de 2.000 de euro. Care sunt conditiile?
MEEMA (Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri) a anuntat ca urmeaza sa se lanseze 3 scheme de finantare pentru microintreprinderi, firme mici si mijlocii (IMM) si PFA.


Consulta cele trei scheme de finantare:


1. Microgranturi pentru firme si PFA - 2.000 Euro

Microgranturile se vor acorda sub forma de suma forfetara in valoare de 2.000 de euro fiecare. Bugetul total disponibil va fi de 100 de milioane de euro, din care 85% de la UE si restul de la bugetul de stat, a informat ministerul Economiei pe Facebook.

Beneficiarii vor fi IMM-uri care nu au angajati, precum si PFA care activeaza ca medici sau in domeniul artistic/creativ.


2. Granturi de capital de lucru: 2.000-150.000 Euro

Aceste granturi vor avea valoare variabila, ca procent din cifra de afaceri pe anul 2019 a firmelor beneficiare (IMM-uri a caror activitate a fost afectata de raspandirea virusului COVID-19 sau a caror activitate a fost interzisa prin ordonante militare pe perioada starii de urgenta si/sau pe perioada starii de alerta, in conditiile specifice prevazute de prezenta ordonanta de urgenta). Printre conditiile de acordare se mentine criteriul ca firma solicitanta sa aiba certificat de situatie de urgenta (CSU). Aceste certificate au putut fi solicitate de la Ministerul Economiei pana pe 15 iunie 2020.


3. Granturi pentru investitii: 50.000-200.000 Euro

Granturile pentru investitii vor fi acordate pe baza de proiect depus de firma beneficiara si aprobat de Ministerul Economiei, prin AIMMAIPE (Agentiile pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Atragere de Investitii si Promovare a Exportului), mai informeaza sursa citata.

Firma beneficiara va trebui sa vina cu un aport propriu la cheltuielile eligibile de cel putin 15%. Acest aport este de 30% pentru firmele din Bucuresti si judetul Ilfov.


Viorica Ghinea Autor: Viorica Ghinea

Ghinea Viorica face parte din echipa Portalpfa.ro din anul 2017, unde se concentreaza pe noutatile legislative si prezinta cele mai relevante stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea in presa in 2009 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum sanatate, amenajari interioare, moda, sport si legislatie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna TVA, monografii contabile, legislatie fiscala si contabila, pentru a sprijini contabilii, antreprenorii si alte categorii.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 4.46 din 14 voturi

x

Intrebare antispam: 1 + 1 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016