Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Radiere PFA: datoriile nu sunt anulate, ci transferate la fostul titular persoana fizica


de Alina Ilie la 22 Mar. 2023
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Radiere PFA: datoriile nu sunt anulate, ci transferate la fostul titular persoana fizica
Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a clarificat situatia privind transferul datoriilor fiscale de la o PFA radiata la titularul persoana fizica. In acest sens, in cazul radierii PFA din evidenta ANAF, datoriile catre Stat nu sunt anulate, ci preluate de fostul titular persoana fizica.


In minuta Deciziei ICCJ 20/2023 se precizeaza urmatoarele:
 
"In interpretarea si aplicarea art. 281 alin. (2) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, prin raportare la prevederile art. 8 alin. (1) teza finala din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, motivele de nelegalitate invocate in cererea de anulare a deciziei de solutionare a contestatiei si a actelor administrative fiscale la care aceasta se refera nu sunt limitate la cele invocate in contestatia administrativa.
 
In interpretarea si aplicarea art. 266 alin. (41) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, anularea obligatiei fiscale datorate de debitorul persoana fizica care desfasoara activitati in mod independent, ca urmare a radierii debitorului din registrul in care a fost inregistrat potrivit legii, nu impiedica preluarea obligatiei fiscale de catre persoana fizica in conditiile art. 23 alin. (3) si (4) din Codul de procedura fiscala. Obligatorie, potrivit art. 521 alin. (3) din Codul de procedura civila."
 
Decizia ICCJ 20/2023 va fi publicata in Monitorul Oficial dupa ce este motivata.
 

Alina Ilie Autor: Alina Ilie

Alina Ilie s-a alaturat echipei PortalPFA.ro in anul 2020 pentru a prezenta cele mai importante noutati din domeniul fiscal-contabil. In prezent scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna proceduri fiscale, gestionarea taxelor si a impozitelor, obligatii legale PFA, aplicarea corecta a TVA , cu accent pe explicarea detaliata a CE este important de retinut, CUM ne afecteaza aceste informatii si DE CE este bine sa aplicam corect legea actualizata. 
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 4.5 din 5 voturi

x

Intrebare antispam: 3 + 2 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016