Statul vrea sa prelungeasca indemnizatia pentru PFA-uri pana la 30 iunie 2021
de Viorica Ghinea la 05 Nov. 2020
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Potrivit unui proiect de act normativ, statul doreste sa prelungeasca pana la finalul lunii iunie 2021 masura prin care acorda o indemnizatie de 41,5% din castigul salarial mediu brut pfa-urilor si altor categorii de profesionisti care si-au redus temporar activitatea in starea de alerta.
In jur de 70.000 de persoane fizice autorizate si alte categorii de profesionisti ar putea beneficiar de aceasta indemnizatie in primul semestru din 2021, potrivit datelor Guvernului
Din acelasi act normativ reiese ca si plata somajului tehnic ar putea fi prelungita pana la 30 iunie 2021 pentru domeniile de activitate in care se reglementeaza restrictii in conditiile prevazute de actele emise de autoritatile competente.

Contabilitatea in partida simpla

Manual de inventariere Societati comerciale PFA ONG

Impozitul minim pe cifra de afaceri Fiscalitate aplicata
De asemenea, Guvernul mai doreste sa continuie si programul Kurzarbeit, care prevede ca angajatorii pot reduce timpul de lucru al salariatilor cu cel mult 50% din durata stabilita in CIM. Salariatii muncesc mai putin, dar incaseaza o indemnizatie de 75% din diferenta dintre salariul de baza brut prevazut in CIM si salariul de baza brut aferent orelor de munca efectiv prestate ca urmare a reducerii timpului de munca.
Pe perioada in care se aplica masura sunt interzise angajarea de personal pentru prestarea unor activitati identice ori similare cu cele prestate de catre salariatii al caror timp de munca a fost redus, precum si subcontractarea de activitati desfasurate de salariatii al caror timp de munca a fost redus. Interdictia se raporteaza strict la nivelul locurilor de desfasurare a activitatii angajatorului la nivelul carora se aplica masura, se mai specifica in document.
Viorica Ghinea
Ghinea Viorica face parte din echipa Portalpfa.ro din anul 2017, unde se concentreaza pe noutatile legislative si prezinta cele mai relevante stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea in presa in 2009 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum sanatate, amenajari interioare, moda, sport si legislatie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna TVA, monografii contabile, legislatie fiscala si contabila, pentru a sprijini contabilii, antreprenorii si alte categorii.
Autor: Ghinea Viorica face parte din echipa Portalpfa.ro din anul 2017, unde se concentreaza pe noutatile legislative si prezinta cele mai relevante stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea in presa in 2009 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum sanatate, amenajari interioare, moda, sport si legislatie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna TVA, monografii contabile, legislatie fiscala si contabila, pentru a sprijini contabilii, antreprenorii si alte categorii.
Ti-a placut acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Cele mai citite stiri
PFA in IT: Atentie la alegerea codului CAEN si depasirea plafonului de TVA!
Citeste mai mult
Controale antifrauda: Ce risca administratorii care ignora somatia ANAF
Citeste mai mult
Masuri fiscale 2025: Ce aduce noul Program de Guvernare
Citeste mai mult
Arhivare documente: Cum si cat se pastreaza actele financiar-contabile?
Citeste mai mult
Drepturi de autor: Ce obligatii exista la depasirea plafonului de 300.000 lei
Citeste mai mult