Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Veste buna pentru PFA-uri si II-uri! Limitarile legate de numarul de angajati ar putea fi reduse


de Viorica Ghinea la 14 Nov. 2018
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Veste buna pentru PFA-uri si II-uri! Limitarile legate de numarul de angajati ar putea fi reduse
Limitarile pe care le-au avut in ultimii doi ani PFA-urile si II-urile (intreprinderile individuale) la numarul de angajati ar putea fi reduse, conform unui proiect legislativ inregistrat recent la Senat.


In prezent, un PFA poate avea cel mult 3 angajati, dar daca intra in vigoare acest proiect legislativ ar putea sa angajeze cel mult 5 persoane.

“PFA poate desfasura activitatile pentru care este autorizata, singura sau impreuna cu cel mult 5 persoane, angajate de aceasta, in calitate de angajator, cu contract individual de munca, incheiat si inregistrat in conditiile legii.” este precizat in proiectul legislativ.

Initiativa legislativa face referire si la limitele impuse intreprinderilor individuale. Acestea ar putea sa aiba cel mult 15 salariati, aproape dublu fata de cati sunt permisi in prezent prin lege, adica 8.


„Intreprinderea individuala poate angaja cel mult 15 salariati, terte persoane, cu contract individual de munca incheiat si inregistrat in conditiile legii si poate stabili relatii contractuale, in conditiile legii, cu orice persoane fizice si juridice, cu alte intreprinderi individuale, cu PFA sau intreprinderi familiale, pentru efectuarea unei activitati economice, fara ca aceasta sa ii schimbe statutul juridic dobandit potrivit prezentei sectiuni”, se arata in propunerea aflata la Senat.


In nota de expunere mai este precizat si faptul ca „Masura va sprijini, in mod evident, cresterea numarului de contracte de munca din economie, in mod special in zonele defavorizate economic, unde numarul persoanelor fizice autorizate si al intreprinderilor individuale este mult mai important decat al intreprinderilor mici si mijlocii. In plus, principiul constitutional al garantarii libertatii economice ar trebui sa conduca la restrictii legislative tot mai putine in ceea ce priveste activitatile economice licite”.


Acest proiectul de lege nu a intrat in vigoare momentan. Mai trebuie sa fie adoptat de Parlament, promulgat de presedinte si apoi publicat in Monitorul Oficial.
 


Viorica Ghinea Autor: Viorica Ghinea

Ghinea Viorica face parte din echipa Portalpfa.ro din anul 2017, unde se concentreaza pe noutatile legislative si prezinta cele mai relevante stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea in presa in 2009 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum sanatate, amenajari interioare, moda, sport si legislatie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna TVA, monografii contabile, legislatie fiscala si contabila, pentru a sprijini contabilii, antreprenorii si alte categorii.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 5 din 4 voturi

x

Intrebare antispam: 4 + 1 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016