Cum se determina cifra de afaceri care serveste drept referinta pentru stabilirea plafonului de 220.000 de lei
de Cecilia Pavelescu la 26 Feb. 2016
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vom analiza in continuarea modalitatea de calcul a cifrei de afaceri pentru activitati din profesii liberale (avocat) pentru plafonul de 220.000 lei:
- dupa sumele facturate, chiar daca nu sunt incasate
- dupa sumele din registrul de incasari si plati partea de incasari
Raspunsul expertilor Rentrop&Straton:

Cultura castravetelui anti-diabet

Impozitul minim pe cifra de afaceri Fiscalitate aplicata

Propriul meu plan de afaceri
Cifra de afaceri reprezinta valoarea totala, exclusiv taxa in situatia persoanelor impozabile care solicita scoaterea din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA a urmatoarelor:
- a livrarilor de bunuri si a prestarilor de servicii efectuate de persoana impozabila in cursul unui an calendaristic, taxabile sau, dupa caz, care ar fi taxabile daca nu ar fi desfasurate de o mica intreprindere;
- a operatiunilor rezultate din activitati economice pentru care locul livrarii/prestarii se considera ca fiind in strainatate, daca taxa ar fi deductibila, in cazul in care aceste operatiuni ar fi fost realizate in Romania conform art. 297 alin. (4) lit. b);
- a operatiunilor scutite cu drept de deducere si, daca nu sunt accesorii activitatii principale, a operatiunilor scutite fara drept de deducere prevazute la art. 292 alin. (2) lit. a), b), e) si f). Prin exceptie, nu se cuprind in cifra de afaceri prevazuta la alin. (1), daca sunt accesorii activitatii principale, livrarile de active fixe corporale, astfel cum sunt definite la art. 266 alin. (1) pct. 3, si livrarile de active necorporale, efectuate de persoana impozabila.
La determinarea cifrei de afaceri se cuprind inclusiv facturile emise pentru avansuri incasate sau neincasate si alte facturi emise inainte de data livrarii/prestarii pentru operatiunile prevazute la art. 310 alin. (2) din Codul fiscal, conform pct. 83 alin. (3) din Normele metodologice pentru aplicarea art. 310 alin. (1) din Codul fiscal.
Persoanele impozabile stabilite in Romania trebuie sa tina evidente corecte si complete ale tuturor operatiunilor efectuate in desfasurarea activitatii lor economice, astfel ca valoarea totala, fara taxa, a tuturor livrarilor de bunuri si/sau prestarilor de servicii efectuate de aceasta persoana in fiecare perioada fiscala se va reflecta jurnalul pentru vanzari intocmit conform art. 321 din Codul fiscal si pct. 101 din Normele metodologice.
Astfel, pentru stabilirea cifrei de afaceri care serveste drept referinta pentru aplicarea art. 310 alin. (1) din Codul fiscal, relevante vor fi facturile emise pentru operatiunile mentionate mai sus.
Ti-a placut acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Articole pe acelasi subiect
Cele mai citite stiri
PFA in IT: Atentie la alegerea codului CAEN si depasirea plafonului de TVA!
Citeste mai mult
PFA care lucreaza cu zilieri: Cum completezi corect Declaratia D700
Citeste mai mult
Masuri fiscale 2025: Ce aduce noul Program de Guvernare
Citeste mai mult
Drepturi de autor: Ce obligatii exista la depasirea plafonului de 300.000 lei
Citeste mai mult
Arhivare documente: Cum si cat se pastreaza actele financiar-contabile?
Citeste mai mult