Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Asociatia Romana de Factoring a implinit 5 ani. Creantele comerciale au depasit 14.5 miliarde de euro


de Victor Achim la 26 Mai. 2016
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Asociatia Romana de Factoring a implinit 5 ani. Creantele comerciale au depasit 14.5 miliarde de euro
In ultimii cinci ani, membrii Asociatiei Romane de Factoring (ARF) au gestionat creante comerciale de peste 14.5 miliarde de euro, oferind o sustinere esentiala nevoii de finantare din economie.


In prezent, ARF numara noua membri, banci si IFN-uri: Access Financial Services IFN, BANCA COMERCIALA ROMANA S.A., Banca TRANSILVANIA S.A., BRD – Groupe Societe Generale S.A., Banca de Export-Import a Romaniei EximBank - S.A., IFN NEXT CAPITAL FINANCE S.A., ING Bank S.A., RAIFFEISEN BANK S.A si UNICREDIT BANK S.A.

In ultimii cinci ani, piata de factoring a crescut cu peste 100% (2015 vs. 2010), iar anul trecut a inregistrat cel mai mare avans din Europa fata de 2014, si anume, 35%.

"Contributia cea mai mare in aceasta crestere o au bancile, prin departamentele lor specializate. Pe de alta parte, si IFN-urile au un rol apreciabil in aceasta evolutie, mai ales prin asigurarea unei oferte diverse pe piata, pentru toate profilurile de companii. De altfel, toata aceasta crestere a pietei din ultimii ani genereaza un interes crescand din partea unor capitaluri externe, mai ales din Europa si SUA, pentru finantarea sectorului de factoring de la noi, in special prin IFN-uri. Tendinta fondurilor la nivel international este sa isi restranga accelerat pozitiile de pe piete BRIC si sa caute oportunitati in spatii cu profil de risc mai mic. Din informatiile vehiculate in cadrul asociatiilor internationale la care membrii ARF sunt afiliati, atat piata de factoring din Romania, cat si cea din Polonia reprezinta evolutii tentante si suficient de previzibile pentru aceste capitaluri/fonduri de investitii. Ramane de vazut cum vom putea veni si stimula cererea eligibila din partea companiilor de la noi, pentru a atrage aceste disponibilitati, iar, aici, un rol esential il are chiar Asociatia Romana de Factoring, prin activitatile ei de promovare", explica Bogdan Rosu, presedinte ARF.

Evolutia pozitiva a factoringului din Romania a atras atentia si organismelor internationale de profil, care au hotarat ca in perioada 1-2 iunie 2016 sa organizeze la Bucuresti, cu sprijinul EBRD, Conferinta Regionala de Factoring din Europa Centrala si de Est.

 Conferinta este organizata de Factors Chain International (FCI) si International Factors Group (IFG), recent fuzionate in cea mai importanta organizatie de factoring la nivel mondial, care reuneste peste 400 de membri, din 90 de tari, cu sprijinul EBRD. “Semnalele oferite de organismele internationale relevante, odata cu organizarea unui astfel de eveniment la Bucuresti pentru a doua oara in ultimii 3 ani, arata ca evolutia pe care am inregistrat-o pe plan local in ultimii ani este imbucuratoare si merita sustinuta”, adauga Bogdan Rosu.

Conform datelor Asociatiei Romane de Factoring piata a atins, in 2015, un nivel de 3,65 miliarde de euro, motoarele cele mai dinamice de crestere situandu-se in zona IMM-urilor.

Asociatia Romana de Factoring, prin membrii sai, isi asuma, de cinci ani, rolul de a promova multiplele beneficii pentru companii prin accesarea acestui produs: lichidizarea creantelor, administrarea eficienta a portofoliului de clienti, inclusiv prin extinderea termenelor de plata, externalizarea colectarii creantelor, reducerea costurilor de finantare si chiar acoperirea riscurilor de neincasare.


 


Autor: Victor Achim

Victor Achim s-a alaturat redactiei noastre acum 6 ani. Si-a inceput activitatea in presa in urma cu peste 10 ani si a acoperit de-a lungul anilor domenii precum TVA, taxe si impozite si contributii sociale.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 2.5 din 2 voturi

x

Intrebare antispam: 3 + 1 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024
Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016