Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Declaratia 100: cand trebuie depusa si ce sanctiuni riscam pentru nedepunere


de Victor Achim la 09 Mar. 2016
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Declaratia 100: cand trebuie depusa si ce sanctiuni riscam pentru nedepunere
Obligatiile declarative ale contribuabililor trebuie respectate cu strictete, in caz contrar, acestia riscand grave sanctiuni. In cazul declaratiei 100 - aceasta trebuie depusa obligatoriu in data de 25 a lunii.



Vom analiza in continuare urmatorul studiu de caz: Intr-o luna am depus o declaratie 100 in data de 25 dar confirmarea validarii a aparut cu intarziere si nevalidata. Am redepus pe 26 si am primit validarea. Declaratia se considera depusa in termen? Care este sanctiunea pentru nedepunere?

Conform art. 83 alin. (3 indice 1) din Codul de procedura fiscala, data depunerii declaratiei prin mijloace electronice de transmitere la distanta pe portalul e-Romania este data inregistrarii acesteia pe portal, astfel cum rezulta din mesajul electronic transmis de sistemul de tranzactionare a informatiilor, cu conditia validarii continutului declaratiei. In cazul in care declaratia nu este validata, data depunerii declaratiei este data validarii astfel cum rezulta din mesajul electronic.

Asadar, in situatia prezentata, data depunerii declaratiei este data de 26 - data la care s-a validat continutul declaratiei.

Nedepunerea la termenul legal al declaratiei 100 constituie contraventie conform art. 219 alin. (1) lit. b) din Codul de procedura fiscala si se sanctioneaza potrivit alin. (2) lit. d) cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei, pentru persoanele fizice, si cu amenda de la 1.000 lei la 5.000 lei, pentru persoanele juridice.


Autor: Victor Achim

Victor Achim s-a alaturat redactiei noastre acum 6 ani. Si-a inceput activitatea in presa in urma cu peste 10 ani si a acoperit de-a lungul anilor domenii precum TVA, taxe si impozite si contributii sociale.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 3.88 din 4 voturi

x

Intrebare antispam: 4 + 5 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016