Sprijin financiar pentru intreprinderile care rezolva probleme sociale sau ale comunitatilor
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Pentru a sprijini financiar intreprinderile de economie sociala care contribuie la rezolvarea unor probleme sociale sau ale unei comunitati, Ministerul Fondurilor Europene lanseaza in consultare publica o linie de finantare, „Solidar”, cu o alocare de 20 milioane de euro din Programul Operational Capital Uman (POCU).
Schema vizeaza sprijin pentru 200 de intreprinderi de economie sociala, care au nevoie de formare, consiliere, dezvoltarea capacitatii, adaptarea locurilor de munca pentru persoane cu dizabilitati, transfer de know-how, parteneriate s.a.m.d.
Economia sociala este un sector in ascensiune in Romania, dar se situeaza inca mult sub cel din statele membre UE. In Romania, ponderea angajatilor in sectorul economiei sociale este de 1,7%, media la nivelul Uniunii Europene fiind de 6,5%. Aceasta linie de finantare sprijina masura 24.4 din Pachetul National Anti-saracie, adoptat de Guvern in februarie 2016.

3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia

Cresterea prepelitelor japoneze

Impozit MICRO Tratament fiscal 2025
Cristian Ghinea, Ministrul Fondurilor Europene (MFE) a declarat: „Intreprinderile din sectorul economiei sociale intampina chiar mai multe probleme decat intreprinderile traditionale in a gasi finantare, publica sau privata. Fondurile europene sunt o solutie, asa ca fructificam oportunitatea si lansam acest mecanism de finantare. Vestea buna este ca nu este singurul, ci primul dintr-o serie de apeluri dedicate economiei sociale”.
Printre problemele pe care intreprinderile de economie sociala le adreseaza sunt: saracia si excluziunea, marginalizarea, lipsa accesului la servicii (sociale, medicale, financiare, etc.) sau la piete pentru micii producatori si lucratori, lipsa oportunitatilor pe piata muncii pentru persoane fara calificare profesionala, degradarea mediului inconjurator.
MFE asteapta recomandarile pe marginea ghidului „Solidar”, pana la data de 10 august 2016, pe adresa: solidar@fonduri-ue.ro.
Depunerea de proiecte este programata pentru perioada 1 septembrie – 30 septembrie 2016.
Sursa: Ministerul Fondurilor Europene
Ti-a placut acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Articole pe acelasi subiect
Cele mai citite stiri