Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
PFA in 2018 - modificarile din Noul Cod Fiscal
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
PFA in 2018 - modificarile din Noul Cod Fiscal

Analiza: Monografie contabila pentru un fast food

de Ana Tudor la 22 Iun. 2016 Exclusiv
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Analiza: Monografie contabila pentru un fast food
Conform art 41-42 din Legea contabilitatii nr. 82/1991, cu modficarile si completarile ulterioare, pentru erorile sau omisiunile din evidenta contabila amenzile pot ajunge chiar si la 10.000 de lei!

Tinand cont ca inregistrarile contabile reprezinta unul dintre principalele aspecte pentru o afacere, vom prezenta in continuare un model de calcul pentru o afacere de tip fast food:

Care sunt inregistrarile contabile in cazul unei societati comerciale care vinde meniuri formate din: un produs finit (mancare la alegere) + un suc gratis? Racoritoarele se inregistreaza pe marfa-valoric la pretul normal de vanzare. Care sunt inregistrarile pentru sucul acordat gratis la meniu?

Raspunsul expertilor Rentrop&Straton:

Sucurile nu sunt acordate gratuit, ci sunt vandute in cadrul meniurilor.
Pentru ca intra in componenta meniului, le puteti incadra la materii prime, prin transfer din gestiunea de marfuri in gestiunea de materii prime.

Transferul genereaza urmatoarele inregistrari:
371    =    %    valoare adaos si tva neexigibil in rosu
        378
        4428
301    =    371    valoare la pret de achizitie al sucurilor vandute la meniu

Descarcarea gestiunii de sucurile vandute la meniu:
601    =    301    valoare la pret de achizitie al sucurilor vandute la meniu

Sursa: Portal Contabilitate
 

Autor: Ana Tudor
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 4.5 din 3 voturi

x

Intrebare antispam: 1 + 4 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri

   
          Va oferim GRATUIT toate
   informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special
PFA in 2018 - modificarile din Noul Cod Fiscal

 
Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016