Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Activitatea prestata de PFA-uri va fi considerata vechime in munca


de Viorica Ghinea la 09 Mai. 2022
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Activitatea prestata de PFA-uri va fi considerata vechime in munca
Activitatea prestata de PFA-uri (persoanele fizice autorizate) va fi considerata vechime in munca, potrivit Legii nr. 125/2022. Actul normativ a aparut in Monitorul Oficial nr. 456 din 6 mai 2022 si intra in vigoare din 9 mai 2022.


Legea 125/2022 vizeaza adaugarea unui articol nou la actul normativ privind PFA-urile, intreprinderile individuale si intreprinderile de familie (OUG nr. 44/2008): activitatea prestata de o persoana fizica autorizata sa fie considerata vechime in munca. 
 
Consulta continutul Legii 125/2022 mai jos
 
 
LEGE pentru completarea Ordonantei de urgent a Guvernului nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale
 
Articol unic - Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 328 din 25 aprilie 2008, cu modificarile si completarile ulterioare, se completeaza dupa cum urmeaza:
 
- Dupa articolul 18 se introduce un nou articol, art. 18', cu urmatorul cuprins:
 
Art. 18 ^1
 
(1). Activitatile economice desfasurate de persoana fizica ca PFA constituie vechime in munca si, dupa caz, vechime in specialitate.
 
(2). Vechimea in munca si, dupa caz, vechimea in specialitate, este considerata perioada in care PFA a desfasurat activitate economica si a achitat contributiile, taxele si impozitele legale, nefiind luata in considerare perioada in care PFA nu a avut activitate generatoare de venit sau a avut activitatea suspendata.
 
 
Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor articolului 75 si ale articolului 76 alineatul (1) din Constitutia Romaniei, republicata.

Viorica Ghinea Autor: Viorica Ghinea

Ghinea Viorica face parte din echipa Portalpfa.ro din anul 2017, unde se concentreaza pe noutatile legislative si prezinta cele mai relevante stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea in presa in 2009 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum sanatate, amenajari interioare, moda, sport si legislatie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna TVA, monografii contabile, legislatie fiscala si contabila, pentru a sprijini contabilii, antreprenorii si alte categorii.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 4.19 din 13 voturi

x

Intrebare antispam: 5 + 2 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016