Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

ANAF: anularea de accesorii in cadrul restructurarii financiare. Cum pot beneficia PFA-urile?


de Viorica Ghinea la 02 Oct. 2019
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANAF: anularea de accesorii in cadrul restructurarii financiare. Cum pot beneficia PFA-urile?
Ordinul ministrului finantelor publice nr. 3126 din 19 septembrie 2019 a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 786 din 27 septembrie 2019. Actul face referire la aprobarea Procedurii de anulare a obligatiilor de plata accesorii si privind modificarea OMFP nr. 2810/2019 pentru aprobarea procedurii de aplicare a masurilor de restructurare a obligatiilor bugetare restante la 31 decembrie 2018 in cazul debitorilor care au datorii principale in cuantum mai mare sau egal cu suma de un milion lei.


Aceasta facilitate fiscala consta in anularea tuturor obligatiilor accesorii aferente obligatiilor principale cu termene scadente mai vechi de 31 decembrie 2018.

 

Cine poate beneficia de anularea accesoriilor?


a) persoanele juridice (SRL, SA, asociatii, fundatii, cooperative, companii) cu obligatii fiscale principale restante mai vechi de 31 decembrie 2018 si in cuantum mai mic de un milion lei;

b) persoanele fizice, institutiile publice si UAT-urile, indiferent de valoarea obligatiilor restante.



Persoanele sunt eligibile chiar daca sunt declarate insolvabile, daca sunt in dizolvare sau in insolventa.

 

Contribuabilul trebuind sa indeplineasca obligatoriu, cumulativ, urmatoarele conditii:

a) sa depuna cererea de anulare pana la data de 16 decembrie 2019 (cererea trebuie depusa indiferent daca persoana in cauza a depus sau nu notificare prealabila);

b) la data depunerii cererii sa aiba achitate toate celelalte obligatii fiscale in afara celor care vor face obiectul anularii;

c) sa aiba depuse la zi toate declaratiile fiscale.

Optional (tot pana la data de 16 decembrie 2019), contribuabilul poate depune, in prealabil, o notificare prin care anunta organul fiscal de intentia de a beneficia de facilitatile fiscale. Urmare depunerii notificarii, organul fiscal comunica persoanei respective certificatul de atestare fiscala si amana la plata obligatiile care pot face obiectul anularii.

Pot face obiectul anularii si obligatiile fiscale accesorii aferente obligatiilor principale ale anilor anterior si declarate de contribuabili prin declaratii rectificative (inclusiv rectificarile TVA prin decont) depuse pana la data de 16 decembrie 2019. Prin ordin se aproba si modelul formularelor folosite in cadrul procedurii de anulare, inclusiv pentru cererea de anulare si pentru notificare.

 


Viorica Ghinea Autor: Viorica Ghinea

Ghinea Viorica face parte din echipa Portalpfa.ro din anul 2017, unde se concentreaza pe noutatile legislative si prezinta cele mai relevante stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea in presa in 2009 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum sanatate, amenajari interioare, moda, sport si legislatie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna TVA, monografii contabile, legislatie fiscala si contabila, pentru a sprijini contabilii, antreprenorii si alte categorii.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 4.67 din 3 voturi

x

Intrebare antispam: 3 + 3 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016