ANAF: anularea de accesorii in cadrul restructurarii financiare. Cum pot beneficia PFA-urile?
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Aceasta facilitate fiscala consta in anularea tuturor obligatiilor accesorii aferente obligatiilor principale cu termene scadente mai vechi de 31 decembrie 2018.
Cine poate beneficia de anularea accesoriilor?
a) persoanele juridice (SRL, SA, asociatii, fundatii, cooperative, companii) cu obligatii fiscale principale restante mai vechi de 31 decembrie 2018 si in cuantum mai mic de un milion lei;

Manual de inventariere Societati comerciale PFA ONG

Radiere SRL PFA II IF

Cartea Verde a PFA Contabilitatea si obligatiile fiscale
b) persoanele fizice, institutiile publice si UAT-urile, indiferent de valoarea obligatiilor restante.
Persoanele sunt eligibile chiar daca sunt declarate insolvabile, daca sunt in dizolvare sau in insolventa.
Contribuabilul trebuind sa indeplineasca obligatoriu, cumulativ, urmatoarele conditii:
a) sa depuna cererea de anulare pana la data de 16 decembrie 2019 (cererea trebuie depusa indiferent daca persoana in cauza a depus sau nu notificare prealabila);
b) la data depunerii cererii sa aiba achitate toate celelalte obligatii fiscale in afara celor care vor face obiectul anularii;
c) sa aiba depuse la zi toate declaratiile fiscale.
Optional (tot pana la data de 16 decembrie 2019), contribuabilul poate depune, in prealabil, o notificare prin care anunta organul fiscal de intentia de a beneficia de facilitatile fiscale. Urmare depunerii notificarii, organul fiscal comunica persoanei respective certificatul de atestare fiscala si amana la plata obligatiile care pot face obiectul anularii.
Pot face obiectul anularii si obligatiile fiscale accesorii aferente obligatiilor principale ale anilor anterior si declarate de contribuabili prin declaratii rectificative (inclusiv rectificarile TVA prin decont) depuse pana la data de 16 decembrie 2019. Prin ordin se aproba si modelul formularelor folosite in cadrul procedurii de anulare, inclusiv pentru cererea de anulare si pentru notificare.
Ghinea Viorica face parte din echipa Portalpfa.ro din anul 2017, unde se concentreaza pe noutatile legislative si prezinta cele mai relevante stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea in presa in 2009 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum sanatate, amenajari interioare, moda, sport si legislatie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna TVA, monografii contabile, legislatie fiscala si contabila, pentru a sprijini contabilii, antreprenorii si alte categorii.
Ti-a placut acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Articole pe acelasi subiect
Cele mai citite stiri