Sunt de acord cu politica de cookie

NOU pentru PFA: ce AVANTAJE fiscale are fata de un SRL, microintreprindere sau Intreprindere familiala

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
NOU pentru PFA: ce AVANTAJE fiscale are fata de un SRL, microintreprindere sau Intreprindere familiala

ANAF raspunde: Tot ce trebuie sa stii despre cazierul fiscal

Comunica experienta portalpfa.ro
RSS

de Ana Tudor la 29 Oct. 2015 Exclusiv
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANAF raspunde: Tot ce trebuie sa stii despre cazierul fiscal
Agentia Nationala de Administrare Fiscala a organizat o sesiune de consultanta online, pe tema cazierului fiscal.


In cadrul acestei sesiuni contribuabilii au adresat intrebari despre eliberarea online a cazierului, stergerea cazierului sau anularea cazierului fiscal, la care au primit raspunsuri direct de la specialistii ANAF.

Va prezentam cele mai interesante intrebari si raspunsuri din sesiunea de consultanta online ANAF, pe tema cazierului fiscal:

1. Conform OG 39/2015 se poate solicita eliberarea cazierului la orice unitate abilitata a MF indiferent de domiciliul solicitantului? Este operationala aceasta solicitare in acest moment?

ANAF: Da, in acest moment, cererile de eliberare a certificatului de cazier fiscal se pot depune la orice organ fiscal, competent in eliberarea certificatului de cazier fiscal, indiferent de domiciliul fiscal al contribuabilului si se elibereaza de acelasi organ fiscal la care ati depus cererea.

2. Dupa depunerea declaratiilor unei societati inactive ce trebuie facut pentru activarea societatii si stergerea cazierului asociatilor si in cat timp se sterge acest cazier?

ANAF: Contribuabilul care are inscrise informatii in cazierul fiscal se scoate din evidenta daca contribuabilul declarat inactiv a fost reactivat. Data scoaterii din evidenta este data reactivarii contribuabilului, in situatia in care contribuabilul a fost declarat inactiv pentru neindeplinirea obligatiilor declarative prevazute de lege.

3. Un asociat are inscris in cazier,deoarece societatea a fost declarata inactiva din punct de vedere fiscal.I se poate anula codul de tva altei societati la care este asociat unic si administrator,urmare a acestui fapt?

ANAF: Anularea inregistrarii in scopuri de TVA se face de catre organele fiscale potrivit prevederilor art.153 alin.9 din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare care prevede ca se dispune anularea inregistrarii persoanei in scopuri de TVA numai in situatia in care asociatii majoritari sau, dupa caz, asociatul unic au inscrise in cazierul fiscal faptele prevazute la art. 2 alin. (2) lit. a) din Ordonanta Guvernului nr. 75/2001, republicata, (abrogata) respectiv atragerea raspunderii solidare cu debitorul declarat insolvabil sau insolvent, stabilita prin decizie a organului fiscal competent ramasa definitiva in sistemul cailor administrative de atac sau prin hotarare judecatoreasca, fapta prevazuta si in OG 39/2015.

Sursa: ANAF

 


Autor: Ana Tudor

0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!


Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 3 din 10 voturi

x

Intrebare antispam: 4 + 1 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Cele mai citite stiri

   
          Va oferim GRATUIT toate
   informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

NOU pentru PFA: ce AVANTAJE fiscale are fata de un SRL, microintreprindere sau Intreprindere familiala


 
Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016