Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Cum poti solutiona rapid si corect cele mai mari provocari din sfera TVA


de Alina Ilie la 21 Apr. 2023
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum poti solutiona rapid si corect cele mai mari provocari din sfera TVA
TVA este, de departe, subiectul fiscal care beneficiaza de cea mai stufoasa legislatie. Stufoasa, greu de inteles si, pe deasupra, in permanenta schimbare. A lucra cu aceasta legislatie constituie o imensa provocare, este exact ca si cum ai vrea sa asamblezi un puzzle complex,dar ale carui piese nu sunt in fata ta, pe masa, ci ascunse prin toata casa. Iar consecintele sunt cele cunoscute: erori, diferente suplimentare de plata, majorari de intarziere si, desigur, amenzi.


Cartea Verde a TVA acopera absolut orice operatiune din sfera de aplicare a TVA si, foarte important, ofera intotdeauna informatie actualizata. Toate modificarile Codului fiscal cu referire la TVA sunt prezentate, explicate si comentate cu promptitudine. Lucrarea iti arata cat se poate de clar, simplu si pe scurt, cum se aplica regulile TVA pentru toate tipurile de operatiuni existente in practica.
 
Lucrarea contine inclusiv explicatii clare si eficiente despre modificarile legislative introduse recent, referitoare la:
 
- Noile cote de TVA
Este foarte important sa stii cand poti sa aplici cote favorabile de TVA, iar lucrarea explica limpede aceste situatii.
Modificarile au impact asupra comercializarii mai multor tipuri de bauturi, domeniului HORECA, livrarilor de locuinte, livrarilor de panouri fotovoltaice si domeniului agricol.
 
- Sistemul RO E-Factura (in curand obligatoriu pentru toate firmele)
Apecte lamurite in lucrare:
1) Cine este obligat sa utilizeze acest sistem in?  De cand?
2) Care sunt exceptiile? 
3) Ce trebuie sa contina factura electronica? Cum se corecteaza o factura?
 
- Regimul special OSS pentru servicii cu locul in alt sat membru
 
- Vanzarile la distanta. Regimul IOSS
 
Aspecte lamurite in lucrare:
1) Vanzarile la distanta de bunuri importate din teritorii terte sau tari terte
2) Vanzarile de bunuri importate prin intermediul unei platforme online
 
Acum poti solutiona rapid si 100% corect cele mai mari provocari in domeniul TVA! Detalii aici >>
 
Concret, ce face „Cartea Verde a TVA” pentru tine? 5 avantaje pe care nu le poti ignora!
 
Avantajul nr. 1
 
Atunci cand ai o problema specifica, lucrarea iti explica in 2 pagini interpretarea, tratamentul fiscal contabil si declarativ. Citesti deci doar 2 pagini, nu 200, cat ar trebui daca ai consulta Codul fiscal si toata legislatia conexa. Obtii informatia de care ai nevoie in cel mai scurt timp posibil.
 
Avantajul nr. 2
 
Cartea Verde a TVA extrage esenta, iti spune negru pe alb daca in situatia ta ai drept de deducere sau nu, apoi iti prezinta lista cu ce trebuie sa faci (la liniuta) – cum inregistrezi, unde declari/la ce rand – iar la sfarsit gasesti mentionata baza legala (ca sa stii unde sa cauti daca vrei sa te convingi de justetea solutiei).
 
Avantajul nr. 3
 
Lucrarea iti explica ce sa faci in fiecare situatie cu care te confrunti (intri/iesi de la TVA, ti se anuleaza codul de TVA etc.). Daca, de exemplu, ai lucrat pentru un client neplatitor de TVA mai multi ani si acesta devine apoi platitor de TVA, se schimba complet modul de aplicare, se fac anumite ajustari cand treci dintr-o parte in alta. Primesti lamuriri clare in fiecare situatie. 
 
Avantajul nr. 4
 
Ca sa poti opera un document corect intr-un soft de contabilitate, trebuie sa cunosti operatiunea, ca sa stii ce sa-i spui softului pentru ca inregistrarile si declaratiile sa fie corecte (conteaza daca facturezi fara TVA cand nu trebuie, de exemplu daca introduci o factura cu taxare inversa in mod eronat). Lucrarea trateaza toate situatiile posibile, intr-un mod structurat si explica cum se trateaza din punctul de vedere al TVA, fara limbaj greoi si explicatii lungi.
 
Avantajul nr. 5
 
Solutiile cumuleaza argumente legale si experienta practica a celor mai buni consultanti R&S, explicatiile sunt scurte, clare si contin baza legala (altfel incat utilizatorul sa gaseasca rapid ce are nevoie). 
 
Cartea Verde a TVA” este traducerea, sinteza,  rezumatul a tot cea ce ai de facut in materie de TVA! Click aici pentru comanda >>
 
 
Foto: unsplash.com

Alina Ilie Autor: Alina Ilie

Alina Ilie s-a alaturat echipei PortalPFA.ro in anul 2020 pentru a prezenta cele mai importante noutati din domeniul fiscal-contabil. In prezent scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna proceduri fiscale, gestionarea taxelor si a impozitelor, obligatii legale PFA, aplicarea corecta a TVA , cu accent pe explicarea detaliata a CE este important de retinut, CUM ne afecteaza aceste informatii si DE CE este bine sa aplicam corect legea actualizata. 
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

x

Intrebare antispam: 4 + 2 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016