Obligatii pentru PFA-ul cu calitate de angajator
de Cecilia Pavelescu la 28 Iul. 2015 Exclusiv
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In cazul PFA care trebuie sa depuna in 2015 declaratii si formulare aferente categoriei de venituri din salarii pentru exercitiul financiar incheiat in 2014, acesta trebuie sa ia in considerare urmatoarele obligatii:
obligatia de completare si depunere a declaratiei privind calcularea si retinerea impozitului pentru fiecare beneficiar de venit in termenul prevazut la art. 93 alin. (2) din Codul fiscal.
Aceasta obligatie se regaseste mentionata la art. 59 alin. (1) din Codul fiscal si era anterior indeplinita prin completarea si depunerea fiselor fiscale, iar ulterior preluata in formularul 205 Declaratie informativa privind impozitul retinut la sursa si castigurile/pierderile realizate, pe beneficiari de venit (O.P.A.N.A.F. nr. 3.883/2013).

PFA II IF Taxe Impozite Deduceri Contributii 2025

Registrul de Evidenta Fiscala PFA

Cultura castravetelui anti-diabet
2) obligatia de a elibera persoanelor care au realizat venituri din salarii si asimilate salarrlor, la cererea acestora, un document care sa cuprinda cel putin informatii privind: datele de identificare ale contribuabilului, venitul realizat in cursul anului, deducerile personale acordate, impozitul calculat si retinut.
Aceasta obligatie se regaseste in cadrul art. 59 alin. (2) din Codul fiscal.
Documentul eliberat contribuabilului, la cererea acestuia, nu reprezinta un formular tipizat. Referitor la aceasta obligatie, Codul fiscal nu prevede un termen de eliberare catre angajati, aceste informatii putand fi regrupate de societate in formular netipizat si eliberate acestora doar la momentul solicitarii
Atentie! PFA-ul cu calitate de angajator are aceleasi obligatii precum o societate comerciala sau un ONG privind contributiile, impozitele, aferente salariilor.

Ti-a placut acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Cele mai citite stiri
PFA in IT: Atentie la alegerea codului CAEN si depasirea plafonului de TVA!
Citeste mai mult
SAF-T pentru PFA: Este sau NU obligatorie depunerea D406?
Citeste mai mult
PFA care lucreaza cu zilieri: Cum completezi corect Declaratia D700
Citeste mai mult
Masuri fiscale 2025: Ce aduce noul Program de Guvernare
Citeste mai mult
Drepturi de autor: Ce obligatii exista la depasirea plafonului de 300.000 lei
Citeste mai mult