Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Parlamentul a adoptat legea alaptatului in public. Amenzile pentru cei care le discrimineaza pe mame ajung pana la 2.000 de lei


de Viorica Ghinea la 03 Iun. 2021
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Parlamentul a adoptat legea alaptatului in public. Amenzile pentru cei care le discrimineaza pe mame ajung pana la 2.000 de lei
Proiectul de lege privind alaptarea in spatiile publice a fost adoptat cu 279 de voturi "pentru" si o abtinere, iar acum urmeaza sa ajunga la presedintele Klaus Iohannis pentru promulgare, dupa care va fi publicat in Monitorul Oficial.


Actul are ca obiect de reglementare instituirea unor masuri privind prevenirea discriminarii mamelor care alapteaza, dar si combaterea incalcarii dreptului la hrana al copiilor. 
 
Totodata, prin acelasi act se propune reglementarea regimului sanctionator pentru unele fapte care au legatura cu alaptarea copilului pana la 24 de luni in spatiul public. 
 
Dupa ce va intra in vigoare, legea va prevede ca sunt considerate contraventii urmatoarele fapte:
 
- evacuarea dintr-un spatiu public a unei mame care are dreptul de a se afla in acel spatiu si care alapteaza un copil;
 
- interzicerea, in orice mod, a alaptarii in spatiile publice a unui copil;
 
- refuzul furnizarii de servicii unei persoane pentru ca alapteaza un copil, in conditiile in care persoana are dreptul de a beneficia de serviciul respectiv.
 
Contraventiile se sanctioneaza cu amenda de la 100 lei la 500 lei, daca fapta este savarsita de o persoana fizica si de la 1.000 de lei la 2.000 lei, daca fapta este savarsita de o persoana juridica sau de catre o entitate inregistrata la Oficiul National al Registrului Comertului, se mai arata in proiectul de lege.
 
Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre persoanele imputernicite din cadrul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului, Ministerului Afacerilor Interne sau Politiei locale, dupa caz.
 

Viorica Ghinea Autor: Viorica Ghinea

Ghinea Viorica face parte din echipa Portalpfa.ro din anul 2017, unde se concentreaza pe noutatile legislative si prezinta cele mai relevante stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea in presa in 2009 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum sanatate, amenajari interioare, moda, sport si legislatie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna TVA, monografii contabile, legislatie fiscala si contabila, pentru a sprijini contabilii, antreprenorii si alte categorii.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi

x

Intrebare antispam: 1 + 4 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016