PFA cu activitate de cadastru. Este obligatorie casa de marcat?
de Viorica Ghinea la 21 Apr. 2023
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Expertul nostru explica ce trebuia sa faca o PFA in fiecare luna in care nu utilizeaza casa de marcat, fiindca legislatia tarii are o prevedere importanta in acest sens. Asadar, PFA-urile nu trebuie sa trateze cu neglijenta perioadele in care nu folosesc deloc casele de marcat.
PFA cu activitate de cadastru – casa de marcat: raspunsul specialistului
In cazul in care v-ati infiintat ca profesie liberala direct la ANAF (fara inregistrare la ONRC) - atunci nu aveti obligatia de a utiliza o casa de marcat deoarece va incadrati la exceptia de la art. 2 din OUG 28/1999:

Afacere la cheie cu flori in ghiveci

Cultura castravetelui anti-diabet

Manual de inventariere Societati comerciale PFA ONG
Se excepteaza de la prevederile art. 1 alin. (1) incasarile efectuate din urmatoarele activitati:
( )
f) activitatile desfasurate ca profesii libere sub toate formele de organizare care nu implica crearea unei societati comerciale;
In cazul in care nu v-ati infiintat ca profesie liberala, atunci aveti obligatia sa utilizati casa de marcat daca incasati numerar de la clientii persoane fizice.
DE RETINUT!
In fiecare luna in care casa de marcat nu este utilizata se transmite declaratia 4109.
Raspuns oferit in luna aprilie 2023 de catre specialistii site-ului PortalContabilitate.ro. Dati click AICI pentru a vedea toate noutatile contabile + consultanta si raspunsuri detaliate de la experti.
Viorica Ghinea
Ghinea Viorica face parte din echipa Portalpfa.ro din anul 2017, unde se concentreaza pe noutatile legislative si prezinta cele mai relevante stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea in presa in 2009 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum sanatate, amenajari interioare, moda, sport si legislatie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna TVA, monografii contabile, legislatie fiscala si contabila, pentru a sprijini contabilii, antreprenorii si alte categorii.
Autor: Ghinea Viorica face parte din echipa Portalpfa.ro din anul 2017, unde se concentreaza pe noutatile legislative si prezinta cele mai relevante stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea in presa in 2009 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum sanatate, amenajari interioare, moda, sport si legislatie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna TVA, monografii contabile, legislatie fiscala si contabila, pentru a sprijini contabilii, antreprenorii si alte categorii.
Ti-a placut acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Cele mai citite stiri
PFA in IT: Atentie la alegerea codului CAEN si depasirea plafonului de TVA!
Citeste mai mult
Controale antifrauda: Ce risca administratorii care ignora somatia ANAF
Citeste mai mult
Masuri fiscale 2025: Ce aduce noul Program de Guvernare
Citeste mai mult
Arhivare documente: Cum si cat se pastreaza actele financiar-contabile?
Citeste mai mult
Drepturi de autor: Ce obligatii exista la depasirea plafonului de 300.000 lei
Citeste mai mult