Se poate face fuziune intre PFA si SRL? Ce spune legislatia in vigoare
de Redactia PortalPFA la 24 Sep. 2021
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Iata ce inseamna, mai exact, o fuziune si daca se poate face intre PFA si SRL.
Fuziune intre PFA si SRL: raspunsul specialistului
Fuziunea reprezinta complexul de operatiuni prin care doua sau mai multe societati comerciale hotarasc constituirea unei noi societati comerciale.

Cartea Verde a Impozitului pe Profit 2025

3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia

PFA II IF Taxe Impozite Deduceri Contributii 2025
Fuziunea are loc fie prin dizolvarea fara lichidare a uneia sau a mai multor societati, urmata de transferarea totalitatii patrimoniului lor unei alte societati (absorbtie), fie prin transferarea totalitatii patrimoniului lor catre o societate pe care o constituie (contopire).
Fuziune intre PFA si SRL - se poate face?
Legislatia in vigoare care reglementeaza desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, respectiv OUG nr. 44 / 2008, nu prevede proceduri de fuziune sau divizare intre aceste entitati.
Prin urmare, nu se poate face fuziune intre PFA si SRL, intrucat sunt doua entitati cu forme de organizare juridica diferita, iar legislatia in vigoare nu prevede proceduri de realizare a acestei actiuni.
Raspuns oferit pe portalcontabilitate.ro de Alina Elena - Consultant fiscal.
Redactia PortalPFA
Redactia PortalPFA este formata dintr-un colectiv de 3 autori specializati in domenii precum contabilitate, fiscalitate, TVA si legislatia muncii. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de TVA, legislatie fiscala si contabila, explicand detaliat modificarile aparute. Va oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Autor: Redactia PortalPFA este formata dintr-un colectiv de 3 autori specializati in domenii precum contabilitate, fiscalitate, TVA si legislatia muncii. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de TVA, legislatie fiscala si contabila, explicand detaliat modificarile aparute. Va oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Ti-a placut acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Articole pe acelasi subiect
Cele mai citite stiri
PFA in IT: Atentie la alegerea codului CAEN si depasirea plafonului de TVA!
Citeste mai mult
SAF-T pentru PFA: Este sau NU obligatorie depunerea D406?
Citeste mai mult
PFA care lucreaza cu zilieri: Cum completezi corect Declaratia D700
Citeste mai mult
Masuri fiscale 2025: Ce aduce noul Program de Guvernare
Citeste mai mult
Drepturi de autor: Ce obligatii exista la depasirea plafonului de 300.000 lei
Citeste mai mult