Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Ultimele modificari aduse in legislatia noilor case de marcat


de Redactia PortalPFA la 09 Aug. 2019
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ultimele modificari aduse in legislatia noilor case de marcat
Sunteti la curent cu ultimele modificari aduse in legislatia referitoare la noile case de marcat? Va prezentam in continuare ce schimbari au intrat in vigoare ori care urmeaza sa intre in acest an, potrivit specialistilor ANAF Brasov.


Modificari privind casele de marcat


 

1. Automatele comerciale de cu cafea, sucuri si gustari


Aparatele de marcat electronice fiscale integrate in echipamente nesupravegheate de tipul automatelor comerciale ce functioneaza pe baza de plati cu cardul, precum si de acceptatoare de bancnote sau monede, dupa caz, cu exceptia celor care sunt integrate in automatele utilizate pentru livrarea de produse energetice.

Acestea sunt aparate de marcat fiscale pentru care nu este obligatorie inglobarea constructiva a dispozitivului de imprimare si a afisajului client, potrivit art. 3 din OUG 28/1999 completat prin aceasta lege cu alin. (21 ).

Astfel:

- la art. 1 alin. (1) din OUG nr. 28/1999 care prevede obligatia operatorilor economici de a emite bonuri fiscale si de a le inmana clientilor, s-a introdus exceptia de la aceasta obligatie pentru operatorii care utilizeaza aparate de marcat fiscale pentru care nu este obligatorie inglobarea dispozitivului de imprimare.

- se abroga exceptia de la obligatia utilizarii aparatelor de marcat electronice fiscale pentru livrarile de bunuri sau serviciile efectuate prin automatele comerciale ce functioneaza pe baza de acceptatoare de bancnote sau monede. (art. 2 lit. p) OUG 28/1999).

 Prin urmare, pana la data de 31 decembrie 2019, operatorii economici care efectueaza livrari de bunuri sau prestari de servicii prin intermediul automatelor comerciale ce functioneaza pe baza de plati cu cardul, precum si de acceptatoare de bancnote sau monede, au obligatia de a dota automatele comerciale cu aparatele de marcat electronice fiscale prevazute la art. 3 alin. (2) din OUG nr. 28/1999. (art. III alin. (2) din Legea nr. 136/2019).

 Potrivit acestor modificari, pentru aparatele de marcat fiscale integrate in echipamente nesupravegheate de tipul automatelor comerciale ce functioneaza pe baza de plati cu cardul, precum si de acceptatoare de bancnote sau monede:

- nu este obligatorie inglobarea constructiva a dispozitivului de imprimare si a afisajului client;

- nu este obligatorie emiterea si inmanarea bonurilor fiscale clientilor;

- in cazul defectarii aparatelor de marcat electronice fiscale, pana la repunerea in functiune a acestora, utilizatorii nu sunt obligati sa inregistreze in registrul special operatiunile efectuate;
- nu este obligatorie inlocuirea memoriei fiscale a aparatelor de marcat electronice fiscale instalate la schimbarea adresei de la locul de instalare. 


2. Transportul de persoane intre localitatile din Romania


- se excepteaza de la obligatia utilizarii aparatelor de marcat electronice fiscale transportul international contra cost de persoane, serviciul public de transport local de persoane prin curse regulate, autorizat sa fie efectuat in interiorul unei localitati, pe baza de bilete sau abonamente tiparite, inclusiv serviciul de transport persoane cu metroul, asimilat cu transportul local; (art. 2 lit. c) si r) din OUG 28/1999);

- operatorii de transport rutier care efectueaza transport de persoane prin servicii regulate in transportul rutier national au obligatia sa doteze autovehiculele cu care executa aceste servicii cu aparatele de marcat electronice fiscale prevazute la art. 3 alin. (2) din OUG nr. 28/1999, in termen de 6 luni de la data intrarii in vigoare a acestei legi, respectiv 20 iulie 2019; (art. III alin. (2) din Legea nr. 136/2019)

- legea abroga alineatele (1), (2) si (4) ale articolul 40 din OG nr. 27/2011 privind transporturile rutiere, care faceau referire la obligatia ca transportul rutier national contra cost de persoane prin servicii regulate sa se efectueaza numai cu autobuze dotate cu aparat de marcat electronic fiscal si cititor de carduri, acest aparat trebuind sa indeplineasca toate conditiile si functiile prevazute de legislatia in vigoare. Alin. (4) al art. 40 prevedea ca modul de utilizare, precum si conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca aparatele de marcat electronice fiscale si cititoarele de carduri vor fi reglementate prin norme metodologice, aprobate prin hotarare a Guvernului.

 

Citeste si: Cazuri in care o PFA nu este obligata sa foloseasca o casa de marcat


Redactia PortalPFA Autor: Redactia PortalPFA

Redactia PortalPFA este formata dintr-un colectiv de 3 autori specializati in domenii precum contabilitate, fiscalitate, TVA si legislatia muncii. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de TVA, legislatie fiscala si contabila, explicand detaliat modificarile aparute. Va oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 3.4 din 10 voturi

x

Intrebare antispam: 1 + 3 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016