Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

A aparut in Monitor modelul de cerere pentru restituirea taxei auto


de Viorica Ghinea la 24 Nov. 2022
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

A aparut in Monitor modelul de cerere pentru restituirea taxei auto
AJFP Vrancea informeaza contribuabilii interesati ca a fost publicat in Monitorul oficial modelul de cerere de restituire a sumelor reprezentand taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule si timbrul de mediu pentru autovehicule.


Ordinul nr. 2.806/4.079/2022 a aparut in Monitorul Oficial nr. 1117 din 18 noiembrie 2022. In conformitate cu prevederile OUG 93/2022, contribuabilii care au achitat taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, prevazuta la art.2141-2143 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, taxa pe poluare pentru autovehicule, prevazuta de OUG nr. 50/2008 cu modificarile ulterioare, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, prevazuta de Legea nr. 9/2012 cu modificarile ulterioare, sau, dupa caz, timbrul de mediu pentru autovehicule, prevazut de OUG nr. 9/2013 cu modificarile si completarile ulterioare, si care nu au beneficiat de restituire pana la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta pot solicita restituirea acestora, indiferent de momentul platii taxelor, precum si a dobanzilor datorate pentru perioada cuprinsa intre data perceperii si data restituirii, pe cale administrativa, prin cerere adresata organului fiscal central competent sau prin cerere adresata organului competent, in cazul sumelor prevazute la art. 4 alin. (1).
 
Nivelul dobanzii este cel prevazut la art. 174 alin. (5) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare.
Contribuabilul are dreptul la restituirea sumei si in cazul in care aceasta nu este indicata cu exactitate. In acest caz, organul fiscal central sau, dupa caz,
Administratia Fondului pentru Mediu, in urma verificarilor procedurale a bazelor de date, identifica suma exacta care urmeaza a fi restituita. 
In cazul in care restituirea se realizeaza in baza unei hotarari judecatoresti definitive, suma solicitata la restituire include atat taxa/timbrul de mediu, cat si cheltuielile de judecata, precum si alte sume stabilite prin hotararea judecatoreasca, daca este cazul.
 
In cazul in care inmatricularea nu s-a efectuat sau transcrierea dreptului de proprietate nu a fost efectuata, se inscrie numarul de inmatriculare de la momentul platii taxei/timbrului de mediu.
 
In cazuri exceptionale in care numarul de identificare este necompletat fiind necunoscut platitorului de taxa sau este completat eronat, organul fiscal central sau, dupa caz, Administratia Fondului pentru Mediu procedeaza la notificarea contribuabilului pentru clarificare si solicita informatii suplimentare de la autoritatile competente (de exemplu: Registrul Auto Roman, Directia regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor, respectiv serviciile publice comunitare permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor).
 
 
CERERE DE RESTITUIRE
a sumelor reprezentand taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule,
taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule si timbrul de mediu pentru autovehicule
 
 
Catre ........................(organul fiscal competent).........................
Subsemnatul/Subscrisa, ........................................, cu domiciliul/sediul in localitatea ..................., str. ................... nr. ....., bl. ....., sc. ....., ap. ......, judetul/sectorul ..........., avand C.N.P./C.U.I. ......................., in temeiul prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 93/2022 privind restituirea sumelor reprezentand taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule si timbrul de mediu pentru autovehicule si ale art. 168 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, solicit/solicitam restituirea sumei de ........................... lei^1), la care se adauga dobanzile calculate pana la data platii integrale, reprezentand^2):
1. ( ) taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule;
2. ( ) taxa pe poluare pentru autovehicule;
3. ( ) taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule;
4. ( ) timbrul de mediu pentru autovehicule.
In cazul restituirii taxelor/timbrului de mediu prevazut(e) la pct. 1-4, dispusa prin hotarare judecatoreasca definitiva, aceasta se anexeaza la cererea de restituire.
Suma solicitata la restituire a fost achitata in cazul inmatricularii autoturismului/autovehiculului marca ............................., tipul/varianta ........................., avand numarul de inmatriculare^3) ......................., numarul de identificare^4) .....................................
Mentionez/Mentionam ca am luat cunostinta ca din sumele de restituit vor fi compensate de catre organul fiscal competent eventualele obligatii fiscale datorate si neachitate la data restituirii.
Solicit/Solicitam ca restituirea efectiva a sumelor cuvenite in continuare sa se efectueze in contul bancar nr. .............................., cod IBAN ....................................., deschis la ........................................... .
 
Contribuabilul/Reprezentantul legal al contribuabilului,
..................................................................
(numele si prenumele)
Semnatura .....................
Data ..............................
 
 
 
 

Viorica Ghinea Autor: Viorica Ghinea

Ghinea Viorica face parte din echipa Portalpfa.ro din anul 2017, unde se concentreaza pe noutatile legislative si prezinta cele mai relevante stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea in presa in 2009 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum sanatate, amenajari interioare, moda, sport si legislatie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna TVA, monografii contabile, legislatie fiscala si contabila, pentru a sprijini contabilii, antreprenorii si alte categorii.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 5 din 3 voturi

x

Intrebare antispam: 2 + 2 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016