Inregistrari contabile pentru PFA
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

In functie de activitatea desfasurata, persoanele fizice autorizate pot utiliza toate formularele sau doar o parte.
Atentie! Inregistrarea veniturilor in contabilitate in partida simpla se tine in functie de tipul veniturilor:
- venituri din activitati de comert

Cartea Verde a Impozitului pe Profit 2025

Impozitul minim pe cifra de afaceri Fiscalitate aplicata

PFA II IF Taxe Impozite Deduceri Contributii 2025
- venituri din profesii libere
- alte venituri
Contribuabilii care realizeaza venituri dintr-o singura activitate trebuie sa treaca totalul veniturilor in Fisa pentru operatiuni diverse, iar cei care incaseaza in numerar toate veniturile, le pot evidentia numai in Registrul de incasari si plati.
Fisa pentru operatiuni diverse nu mai este obligatorie in acest caz. Contribuabilii trebuie sa intocmeasca, in functie de activitatea desfasurata, de frecventa incasarii sau de tipul serviciilor prestate, formularele Factura, Factura fiscala, sau Chitanta.
In relatiile cu persoanele juridice, PFA-ul are obligatia sa intocmeasca factura pentru sumele incasate, atat pe baza de chitanta, bon fiscal cat si prin banca. In relatiile cu persoanele fizice, PFA-ul are obligatia sa intocmeasca factura, iar chitanta este intocmita doar in cazul incasarii in numerar.
Evidenta cheltuielilor in contabilitate se tine in functie de felul acestora: cheltuielile in interesul direct al activitatii, cheltuieli de sponsorizare, cheltuieli de protocol, alte cheltuieli deductibile
Victor Achim s-a alaturat redactiei noastre acum 6 ani. Si-a inceput activitatea in presa in urma cu peste 10 ani si a acoperit de-a lungul anilor domenii precum TVA, taxe si impozite si contributii sociale.
Ti-a placut acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Cele mai citite stiri