de Victor Achim la 08 Iul. 2016 Exclusiv
0 comentarii Fii primul care comenteaza |
Asadar, conform MFP, libretele de economii si castiguri in autoturisme au fost emise in baza unui act normativ, clauzele nefiind supuse negocierii.
In plus, pentru libretele de economii cu dobanda si castiguri in autoturisme (5.000 lei vechi) nu se aplica prevederile O.U.G. nr.156/2007 privind despagubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la “Casa de Economii si Consemnatiuni C.E.C. - S.A.”.
Atentie! Prin modificarile aduse O.U.G. nr.156/2007, prin Legea nr.9/2014 si respectiv prin Legea nr.19/2016, sunt vizate doar persoanele care au efectuat depozite la CEC in vederea achizitionarii de autoturisme.
Potrivit art.1 din O.U.G. nr.156/2007, privind despagubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la Casa de Economii si Consemnatiuni C.E.C. - S.A. in vederea achizitionarii de autoturisme, “Persoanele fizice care pana la data de 15 februarie 1992 au efectuat depuneri de sume la Casa de Economii si Consemnatiuni C.E.C. - S.A. precum si cele care au transferat aceste sume dupa 22 decembrie 1989 in conturile Bancii Romane pentru Dezvoltare –B.R.D. – S.A., in vederea achizitionarii de autoturisme au dreptul sa obtina despagubiri banesti daca depozitele astfel constituite, existente in conturile active ale Casei de Economiii si Consemnatiuni C.E.C. – S.A., respectiv ale Bancii Romane pentru Dezvoltare – B.R.D. – S.A. , indeplinesc conditia neafectarii soldului initial.”
In intelesul ordonantei de urgenta, depozitele existente in conturile active care indeplinesc conditia neafectarii soldului initial, sunt acele depozite constituite din sume reprezentand avansuri sau depuneri integrale in vederea achizitionarii de autoturisme, existente in sold, fara dobanda aferenta si din care nu s-au efectuat retrageri.
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!
Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit
Cele mai citite stiri
Ultimele comentarii