Cum poate sa beneficieze PFA de somaj
de Cecilia Pavelescu la 19 Nov. 2015
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Contributia la bugetul asigurarilor pentru somaj este facultativa pentru persoanele fizice autorizate sa desfasoare activitati independente, in cazul veniturilor platite inregistrate dupa data de 10.09.2010.
Conform legislatiei in vigoare, pot beneficia de asigurare in sistemul asigurarilor pentru somaj urmatoarele persoane:
- asociat unic, asociati;

Propriul meu plan de afaceri

Cartea Verde a Impozitului pe Profit 2025

Registrul de Evidenta Fiscala PFA
- administratori care au incheiat contracte potrivit legii;
- persoane fizice autorizate, intreprinzatori persoane fizice, titulari ai intreprinderilor individuale, precum si membrii intreprinderilor familiale;
- cetateni romani care lucreaza in strainatate, conform legii;
- alte persoane care realizeaza venituri din activitati desfasurate potrivit legii si care nu se regasesc in una dintre situatiile prevazute la lit. a)-d).
Pentru a beneficia de somaj, contribuabilul in cauza trebuie sa incheie un contract de asigurare pentru somaj cu agentia pentru ocuparea fortei de munca in a carei raza teritoriala isi avea domiciliul sau, dupa caz, resedinta, daca are cel putin varsta de 18 ani si este asigurat in sistemul public de pensii si in sistemul asigurarilor sociale de sanatate.
Venitul lunar pentru care se asigura aceste persoane nu poate fi mai mic decat salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, stabilit potrivit legii, si mai mare decat echivalentul a de 5 ori castigul salarial mediu brut, stabilit potrivit legii, in vigoare in luna pentru care se plateste contributia de asigurare pentru somaj (OUG 117/2010).
Ti-a placut acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Cele mai citite stiri
Cum inchizi un PFA in 2025: Procedura completa si acte necesare
Citeste mai mult
SAF-T pentru PFA: Este sau NU obligatorie depunerea D406?
Citeste mai mult
Inventariere PFA: Evita greselile frecvente cu ajutorul unui ghid practic
Citeste mai mult
Venituri din meditatii: Cum sa iti desfasori activitatea ca PFA
Citeste mai mult
Venituri din arenda: Ghid ANAF privind obligatiile declarative si de plata
Citeste mai mult