Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

In ce situatii poate PFA sa deconteze primele de asigurare


de Victor Achim la 16 Iun. 2015
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In ce situatii poate PFA sa deconteze primele de asigurare
Vom analiza in randurile urmatoare modalitatea in care un PFA vrea sa isi faca o asigurare de viata. Este sau nu aceasta cheltuiala deductibila la calculul impozitului pe venitul anual al PFI


Expertii Rentrop&Straton apreciaza ca acele cheltuieli efectuate cu primele de asigurare reprezinta cheltuieli deductibile la calculul venitului net anual din activitati independente numai daca sunt efectuate pentru active corporale sau necorporale din patrimoniul afacerii.

De asemenea, cheltuielile cu asigurarea sunt deductibile in cazul activelor ce servesc ca garantie bancara pentru creditele utilizate in desfasurarea activitatii pentru care este autorizat contribuabilul, pentru asigurarea de risc profesional sau pentru persoane care obtin venituri din salarii.

In acest caz, cheltuielile sunt deductibile cu conditia impozitarii sumei reprezentand prima de asigurare, la beneficiarul acesteia, la momentul platii de catre suportator, potrivit art. 48 alin. (4) lit. d) din Codul fiscal.

De asemenea, poate fi deductibila la calculul impozitului pe venitul anual al PFA si prima de asigurare voluntara de sanatate, conform legii, in limita echivalentului in lei a 250 euro anual pentru o persoana.

Atentie! Celelalte cheltuieli referitoare la primele de asigurare efectuate de catre PFA, altele decat cele mentionate mai sus, nu sunt cheltuieli deductibile, conform art. 48 alin. (7) lit. d) din Codul fiscal.

Asadar, cheltuielile cu primele de asigurare de viata platite de titularul PFA nu vor reprezenta cheltuieli deductibile la calculul venitului anual impozabil din activitati independente, neputand fi incadrate drept deductibile potrivit prevederilor art. 48 alin. (4) lit. d) si alin. (5) lit. h) din Codul fiscal.


Autor: Victor Achim

Victor Achim s-a alaturat redactiei noastre acum 6 ani. Si-a inceput activitatea in presa in urma cu peste 10 ani si a acoperit de-a lungul anilor domenii precum TVA, taxe si impozite si contributii sociale.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 3.33 din 3 voturi

x

Intrebare antispam: 1 + 5 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024
Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016