Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

ANAF: Precizari privind utilizarea RO e-Factura in relatia B2C (persoana impozabila - persoana fizica identificata cu CNP)


de Redactia PortalPFA la 09 Iul. 2024
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANAF: Precizari privind utilizarea RO e-Factura in relatia B2C (persoana impozabila - persoana fizica identificata cu CNP)
Livrarile de bunuri/ prestarile de servicii efectuate catre o persoana fizica care se identifica in relatia cu furnizorul/ prestatorul prin codul numeric personal se considera efectuate in relatia B2C.


Conform prevederilor OUG nr. 69/ 2024, in perioada 1 iulie 2024-31 decembrie 2024, operatorii economici - persoane impozabile stabilite in Romania conform prevederilor art. 266, alin. (2) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, indiferent daca sunt sau nu inregistrati in scopuri de TVA conform art. 316 din acelasi act normativ, pentru livrarile de bunuri si prestarile de servicii care au locul livrarii/ prestarii in Romania conform art. 275, 278 si 279 din Codul fiscal, efectuate in relatia B2C, astfel cum
este definita la art. 2 alin. (1) lit. n1) din OUG 120/2021, pot transmite facturile emise in sistemul national privind factura electronica RO e-Factura.

Incepand cu data de 1 ianuarie 2025, persoanele impozabile mentionate mai sus au obligatia sa transmita facturile emise in sistemul national privind factura electronica RO e-Factura. Fac exceptie facturile simplificate emise conform art. 319 alin. (12) din Legea nr. 227/2015, cu modificarile si completarile ulterioare.

Furnizorii prevazuti la alineatele precedente sunt obligati sa transmita facturile emise catre destinatari conform prevederilor art. 319 din Codul fiscal.

Baza legala: OUG nr. 69/2024 pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul gestionarii si implementarii sistemului national privind factura electronica RO e-Factura si al aparatelor de marcat electronice fiscale, precum si pentru alte masuri fiscale.

Foto: pixabay,com

Redactia PortalPFA Autor: Redactia PortalPFA

Redactia PortalPFA este formata dintr-un colectiv de 3 autori specializati in domenii precum contabilitate, fiscalitate, TVA si legislatia muncii. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de TVA, legislatie fiscala si contabila, explicand detaliat modificarile aparute. Va oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 4.8 din 5 voturi

x

Intrebare antispam: 5 + 1 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz
Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
Descarca GRATUIT Raportul Special

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016