Contributii sociale pentru veniturile obtinute din conventii civile
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

In acest caz, platitorul de venit are obligatia efectuarii calculului, retinerii, declararii si virarii acestor contributii.
Atentie! Prestatorul isi va exprima optiunea de impozitare astfel:
- retinere la sursa reprezentand plati anticipate. In acest caz, potrivit dispozitiilor art. 52 alin. (2) din Codul fiscal, impozitul ce trebuie retinut, se stabileste aplicand o cota de impunere de 10% la venitul brut din care se deduc contributiile sociale obligatorii retinute la sursa potrivit titlului IX indice 2.

Cartea Verde a PFA Contabilitatea si obligatiile fiscale

Contabilitatea in partida simpla

PFA II IF Taxe Impozite Deduceri Contributii 2025
- stabilirea impozitului pe venit ca impozit final; In acest caz, conform art. 52 indice 2 alin. (2) din Codul fiscal, impozitul pe venit se calculeaza prin retinere la sursa la momentul platii veniturilor de catre platitorii de venituri, prin aplicarea cotei de 16% asupra venitului brut.
Platitorul venitului are obligatia de retinere a impozitului pe venit in functie de optiunea prestatorului de servicii. Astfel, acesta va aplica fie pentru o cota de impunere de 10% la venitul brut din care se deduc contributiile sociale obligatorii retinute la sursa potrivit titlului IX indice 2, fie prin aplicarea cotei de 16% asupra venitului brut.
Ti-a placut acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Cele mai citite stiri