Cum s-a modificat legea drepturilor de autor
de Cecilia Pavelescu la 27 Iul. 2015 Exclusiv
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Modificarile aduse Legii drepturilor de autor intra in vigoare de luni, 27 iulie 2015, la trei zile dupa publicarea in Monitorul Oficial.
Prin modificarea Legii nr.8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe se doreste reglementarea operelor orfane - pentru care nu a fost identificat niciun titular.
Astfel, noile reglementari aduse Legii drepturilor de autor stabilesc categoriile de opere si fonograme protejate prin drepturi de autor sau drepturi conexe, carora se acorda statutul de opera orfana.

Cartea Verde a PFA Contabilitatea si obligatiile fiscale

Cartea Verde a impozitului pe venit si a contributiilor

Manual de inventariere Societati comerciale PFA ONG
Poate fi numita opera orfana acea opera pentru care nu a fost identificat niciun titular, ori pentru care exista mai multi titulari identificati, insa niciunul nu poate fi localizat.
Categorii de opere si fonograme carora li se aplica statutul de opera orfana:
- operelor sub forma de carti, jurnale, ziare, reviste sau alte scrieri care se gasesc in colectiile bibliotecilor, institutiilor de invatamant sau muzeelor accesibile publicului, precum si in colectiile arhivelor sau ale institutiilor patrimoniului cinematografic sau sonor;
- operelor cinematografice, audiovizuale si fonogramelor aflate in colectiile bibliotecilor, ale institutiilor de invatamant sau ale muzeelor accesibile publicului, precum si in colectiile arhivelor sau ale institutiilor patrimoniului cinematografic sau sonor;
- operelor cinematografice si audiovizuale si fonogramelor produse de organismele publice de radiodifuziune si de televiziune pana la 31 decembrie 2002 inclusiv si aflate in arhivele acestora.
Atentie! Daca titularul dreptului de autor este identificat sau localizat ulterior, opera sau fonograma respectiva isi inceteaza statutul de opera orfana.
Ti-a placut acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Cele mai citite stiri
PFA in IT: Atentie la alegerea codului CAEN si depasirea plafonului de TVA!
Citeste mai mult
Controale antifrauda: Ce risca administratorii care ignora somatia ANAF
Citeste mai mult
Masuri fiscale 2025: Ce aduce noul Program de Guvernare
Citeste mai mult
Drepturi de autor: Ce obligatii exista la depasirea plafonului de 300.000 lei
Citeste mai mult
Arhivare documente: Cum si cat se pastreaza actele financiar-contabile?
Citeste mai mult