Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Cum sa iti diversifici sursele de venit daca lucrezi ca PFA


de Redactia PortalPFA la 28 Feb. 2024
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa iti diversifici sursele de venit daca lucrezi ca PFA
Resimti presiunea care poate aparea daca lucrezi ca PFI Nu esti singurul. In lumea dinamica in care traim sa te bazezi pe o singura sursa de venit poate fi riscant si limitativ. Diversificarea surselor de venit iti poate veni in ajutor pentru a te ajuta sa atingi stabilitatea necesara pentru a te simti liber sa iti asumi anumite riscuri in business.


De asemenea, daca ai mai multe surse de venit, vei fi mai pregatit pentru evenimentele neasteptate. Iata care sunt principalele optiuni de diversificare a surselor de venit daca lucrezi ca PFA. 

Active financiare

Unul dintre cele mai populare moduri de a obtine un venit suplimentar este sa investesti. In acest caz, este necesara o investitie initiala, si mai multe ulterior, pentru a putea castiga. Ai la dispozitie mai multe optiuni de investitie: actiuni, fonduri mutuale, ETF (Exchange Traded Funds). 

Vei obtine venituri pe doua cai: prin cresterea pretului actiunilor sau prin dividende. Avand la dispozitie numeroase agentii de brokeraj si aplicatii, poti incepe sa investesti de la doar cateva zeci de lei. 

Imobiliare

Investitiile in imobiliare sunt printre cele mai sigure. Poti achizitiona un apartament cu un credit imobiliar, pe care sa il folosesti, apoi, pentru a obtine chirie sau, in functie de evolutia pietei, pentru a-l vinde si a obtine profit. 

De asemenea, daca alegi imobilul intr-o zona cautata, din chirie poti plati si rata la casa si sa iti mai ramana o suma pentru tine. 

Blog

Desi blogurile nu mai sunt la fel de cautate ca la inceput, aceasta activitate este viabila deoarece:

  • Genereaza continut;
  • Iti imbunatatesti vizibilitatea in rezultatele cautarii pe Google;
  • Aduci valoare cititorilor;
  • Te ajuta sa testezi tot felul de oferte de la freelancing la consultanta, marketing afiliat si altele;
  • Contribuie la constructia reputatiei tale.

Consultanta

Daca esti expert in domeniul tau sau ai deprins abilitati competitive precum NFT, AI si altele, te poti ocupa si de consultanta. Numeroase companii cauta persoane cu experienta si cunostinte acolo unde angajarea nu este posibila. 

In acest sens, este necesar sa propui un pachet de oferte pentru consultanta, sa te promovezi pe social media sau alte platforme si sa participi la evenimente de networking. 

Un job part-time

Cu exceptia cazului in care firmele cu care colaborezi spun in mod explicit ca este interzis sa ai si alte joburi, iti poti dedica o parte din timp pentru joburi part-time sau platite la ora. Serviciile de livrare, plimbare de catei, DJ sau alte optiuni care se afla in sfera ta de interese pot deveni surse de venit suplimentar. 

Podcast

Podcasturile se aseamana cu YouTube-ul, insa piata podcasturilor este usor mai dinamica. Poti crea un podcast in jurul expertizei tale si poti invita oameni de afaceri, colegi din breasla si altii. 

Poti include reclame de cateva secunde sau sa plasezi reclame sponsorizate. Daca te implici in mod regulat, iar podcastul tau este ascultat de multi oameni, poti semna contracte in functie de numarul de ascultatori. Acest lucru iti va aduce un plus la veniturile lunare. 

Crearea de cursuri/tutoriale

Crearea de cursuri sau tutoriale online poate implica abilitati dintre cele mai variate care tin sau nu de jobul tau. Daca lucrezi ca PFA in domeniul contabilitatii, poti crea un curs in jurul acestui domeniu. 

Cu toate acestea, poti dezvolta tutoriale si despre alte zone care te pasioneaza, de la cantat la chitara pana la origami, practicarea unui sport sau tehnici de management al timpului. Astfel de cursuri pot include inregistrari video, text, sesiuni 1 la 1, curs in timp real in grup. 

Diversificarea surselor de venit nu este o decizie de moment, ci o strategie de durata cu obiective pe termen scurt, mediu si lung. Pune-ti abilitatile sa lucreze pentru tine sau exploreaza posibilitatea de a obtine un venit suplimentar din pasiunile tale. 

Sursa foto: Shutterstock


 

Redactia PortalPFA Autor: Redactia PortalPFA

Redactia PortalPFA este formata dintr-un colectiv de 3 autori specializati in domenii precum contabilitate, fiscalitate, TVA si legislatia muncii. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de TVA, legislatie fiscala si contabila, explicand detaliat modificarile aparute. Va oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi

x

Intrebare antispam: 3 + 4 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016