Executarea silita se poate face din 2016 doar asupra imobilului ipotecat si nu poate fi extinsa
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Judecatoria Sectorului 4 din Capitala a stabilit printr-o hotarare recenta ca executarea silita nu poate fi extinsa si se aplica doar asupra imobilului ipotecat.
Prin hotararea Judecatoriei Sectorului 4 se arata ca executarea silita a garantului se aplica doar asupra imobilului ipotecat, in limita sumei obtinute din vanzarea acestuia, indiferent de cuantumul debitului restant datorat de debitorii principali.
"Instanta Judecatoriei Sectorului 4 a decis ca un garant nu poate fi executat decat asupra bunului cu care a garantat si doar atat, fara posibilitatea extinderii popririi. Astfel, situatia aceasta este de natura sa faca lumina cu privire la acei garanti ipotecari care si-au pierdut casele si, in acelasi timp, sunt urmariti si prin metoda popririi pana la stingerea intregului credit, desi ei au garantat doar cu un imobil, nu si cu salariile lor sau alte bunuri aferente", a explicat avocatul Adrian Cuculis.

Contabilitatea in partida simpla

Cultura castravetelui anti-diabet

Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Asadar, incepand din 2016 judecatorii au eliminat prevederile contractuale ale fideiusiunii excesive.
"Fideiusiunea este contractul prin care o parte, fideiusorul, se obliga fata de cealalta parte, care are intr-un alt raport obligational calitatea de creditor, sa execute, cu titlu gratuit sau in schimbul unei remuneratii, obligatia debitorului daca acesta din urma nu o executa", potrivit Codului Civil.
Ti-a placut acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Articole pe acelasi subiect
Cele mai citite stiri