Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Impozit retinut la sursa prin D112. Mai exista obligatia depunerii declaratiei unice pentru CAS si CASS?


de Viorica Ghinea la 24 Iul. 2019
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Impozit retinut la sursa prin D112. Mai exista obligatia depunerii declaratiei unice pentru CAS si CASS?
Agentia Nationala de Administrare Fiscala a organizat o sesiune de asistenta online pe pagina oficiala de Facebook. Principala tema a fost " Completarea si depunerea declaratiei unice pentru declararea impozitului pe veniturile estimate/ norma de venit a se realiza in Romania si contributiile sociale datorate in anul 2019".


Declaratia unica devine un subiect din ce in ce mai arzator, pe masura ce se apropie termenul de depunere - 31 iulie 2019.

Va prezentam mai jos un caz “cules” din intrebarile adresate in cadrul sesiunii de asistenta online. Un contribuabil se intreaba daca mai are obligatia depunerii declaratiei unice in situatia de mai jos. Persoana fizica realizeaza venituri din drepturi de proprietate intelectuala, veniturile sunt declarate de catre “angajator” prin intermediul D112 si impozitul a fost retinut si platit la sursa si la unele contracte s-a platit si CAS si CASS.


 Iata mai jos raspunsul pe care l-au oferit specialistii ANAF:

Din situatia prezentata de dvs, intelegem ca realizati venituri din drepturi de proprietate intelectuala, pentru care impozitul se retine la sursa, obtinut de la un singur platitor de venit, iar nivelul net sau brut, dupa caz, estimat al acestor venituri, pentru anul curent, este cel putin egal cu 12 salarii minime brute pe tara in vigoare in anul pentru care se datoreaza contributiile sociale. In aceasta situatie platitorul de venit are obligatia sa calculeze, sa retina si sa plateasca contributia de asigurari sociale de sanatate si contributia de asigurari sociale, precum si sa depuna Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Nivelul contributiilor calculate si retinute la fiecare plata de catre platitorul de venit este cel stabilit de parti, pana la concurenta contributiilor aferente venitului ales precizat in contract.

In aceasta situatie dvs nu aveti obligatia depunerii declaratiei unice.


Viorica Ghinea Autor: Viorica Ghinea

Ghinea Viorica face parte din echipa Portalpfa.ro din anul 2017, unde se concentreaza pe noutatile legislative si prezinta cele mai relevante stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea in presa in 2009 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum sanatate, amenajari interioare, moda, sport si legislatie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna TVA, monografii contabile, legislatie fiscala si contabila, pentru a sprijini contabilii, antreprenorii si alte categorii.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 4.22 din 9 voturi

x

Intrebare antispam: 2 + 1 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016