MFP ar putea scapa de plangere penala firmele care achita prejudiciile semnalate de ANAF
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

"Pregatim simplificari pentru mediul de afaceri si pregatim un pachet de reducere a evaziunii fiscale, ceea ce este o veste buna pentru mediul de afaceri, pentru ca oferim acele conditii egale de piata pentru toti participantii. Pentru mediul de afaceri e foarte importanta predictibilitatea fiscala. Deci taxe majore nu vor fi modificate. De fapt, taxele, in general nu vor fi modificate (...) Dar pregatim ceva imbunatatiri, ceva simplificari", a declarat Anca Dragu recent la Realitatea TV.
De asemenea, in pachetul privind combaterea evaziunii fiscale pe care il pregateste deja, Ministerul de Finante doreste sa includa si conceptul de plangere prealabila, potrivit declaratiilor facute de Anca Dragu, citata de Profit.ro.
Aceeasi sursa explica astfel ca in cazul in care firmele cu prejudicii stabilite de ANAF, institutia va renunta la plangerea penala formulata. Aceasta propunere vine in contextul in care au fost inaintate multe plangeri legate de faptul ca inspectorii au tendinta de a face plangeri penale dupa controlul fiscal.

Radiere SRL PFA II IF

Contabilitatea in partida simpla

Cartea Verde a PFA Contabilitatea si obligatiile fiscale
"In pachetul pentru combaterea evaziunii vom propune acest concept de plangere prealabila. ANAF trimite multe dosare catre parchete, au fost circa 20.000 in ultimii 4-5 ani, care dureaza ani de zile, iar statul nu poate recupera prejudiciile, iar companiile pierd activitatea, pierd clientii. Cum facem sa recuperam din aceste prejudicii ?i firmele sa i?i continue activitatea? Vom propune plangerea prealabila care inseamna ca dupa ce am trimis dosarul, daca firma plate?te suma, sa se stinga urmarirea penala”, a declarat ministrul Anca Dragu la Realitatea TV, potrivit sursei de mai sus.
Retineti, totodata, ca in cazul in care inspectorii inainteaza o sesizare penala, in urma verificarii, sumele stabilite in plus prin decizii de impunere nu mai pot fi contestate. Contestatia se suspenda prin cauza penala.
Ti-a placut acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Articole pe acelasi subiect
Cele mai citite stiri