Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Noi masuri de combatere a pietei neagre din industria bauturilor spirtoase


de Andrei Covaci la 14 Apr. 2017
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noi masuri de combatere a pietei neagre din industria bauturilor spirtoase
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) si Asociatia Spirits Romania, organism reprezentativ al producatorilor si importatorilor de bauturi spirtoase din Romania, au stabilit in cadrul unei intalniri dintre conducerea ANAF, reprezentata la nivel de vicepresedinti, si conducerea Asociatiei Spirits Romania, care a avut loc in data de 12 aprilie 2017, demararea unei colaborari pentru a combate piata neagra din industria bauturilor spirtoase, in conditiile in care consumul de alcool contrafacut este la un nivel ridicat in Romania, cu efecte negative asupra societatii si economiei.


Un parteneriat strans intre autoritatile publice, industrie si societatea civila este esential atat pentru insanatosirea pietei de bauturi spirtoase, cat si pentru cresterea nivelului de taxe colectate la bugetul de stat. In acest sens, Asociatia Spirits Romania si ANAF au agreat sa colaboreze in perioada urmatoare prin actiuni de preventie si control pentru diminuarea productiei si comercializarii nefiscalizate a bauturilor spirtoase, Asociatia Spirits Romania angajandu-se sa contribuie in timp real cu informatii privind cazurile de evaziune fiscala, contrabanda sau contrafacere de alcool sesizate in piata.

Acest fenomen afecteaza negativ atat statul care pierde prin neincasarea taxelor si impozitelor, cat si companiile care opereaza legal in aceasta industrie, limitandu-le potentialul de dezvoltare, de creare de noi locuri de munca, de investitii in facilitati de productie locale si afectandu-le puternic competitivitatea pe sectorul exporturilor. in plus, consumul de alcool ilicit, a carui calitate nu este in niciun fel controlata, reprezinta un risc major pentru sanatatea consumatorilor si le poate pune in pericol viata.

Conform datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Romania este pe primul loc in Europa la consumul de alcool ilicit si cu 42% sub media europeana la consumul de alcool inregistrat.


"Combaterea pietei negre din industria alcoolului, in toate formele ei, este o prioritate pentru ANAF, iar cresterea nivelului de cooperare cu mediul de afaceri este obiectiv strategic care va contribui la succesul actiunilor operationale de control, derulate in prezent, precum si la imbunatatirea cadrului legislativ" a declarat vicepresedintele ANAF, domnul Florin Tunaru, in cadrul intalnirii.

"Experienta din alte state europene ne-a aratat ca cele mai eficiente metode de combatere a consumului daunator de alcool sunt parteneriatele public-private intre autoritatile publice si industrie si ne-am propus sa realizam aceasta colaborare si in Romania" a declarat Tudor Furir, presedintele Spirits Romania.
 


Autor: Andrei Covaci

0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

x

Intrebare antispam: 5 + 4 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024
Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016