Noua lege a evaziunii fiscale vine in sprijinul inspectorilor fiscali. Ce trebuie sa stiti pentru a nu fi afectati de schimbare
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

"Ne propunem o crestere a eficacitatii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala in prevenirea si combaterea evaziunii si a riscurilor existente in domeniul securitatii economice a Romaniei, in special in domeniile cu risc fiscal ridicat reliefate de analizele de risc. De asemenea, intentionam sa asiguram instrumente legislative imbunatatite in acest domeniu prin promovarea unei noi legi impotriva evaziunii fiscale. Suntem foarte atenti sa respectam toate angajamentele si sa implementam doar masuri benefice pentru dezvoltarea sustenabila a societatii romanesti si asigurarea conditiilor propice unui mediu de afaceri sanatos si si competitiv", a declarat acesta, citat de Agerpres.
In opinia sa, tara noastra nu are dezechilibre macroeconomice:
"Romania a facut progrese in ceea ce priveste reformele structurale indeosebi in domeniul guvernantei, a ocuparii fortei de munca si reducerii saraciei in domeniul sanatatii dar si in domeniul administratiei publice".
In luna octombrie a anului trecut, aminteste Agerpres, fostul sef al Fiscului, Dragos Doros, anunta ca ANAF se afla in faze avansate pentru modificarea Legii evaziunii fiscale, in asa fel incat legislatia din Romania sa permita o mai usoara investigare a potentialelor infractiuni:

Cartea Verde a Impozitului pe Profit 2025

Impozit MICRO Tratament fiscal 2025

Cresterea prepelitelor japoneze
"Suntem in proces sa modificam, suntem in dialog cu Ministerul Justitiei, cu Ministerul Public, cu Parchetele Generale precum si celelalte divizii ale Parchetului din Romania sa facem in asa fel incat legislatia din Romania sa permita o mai usoara investigare a potentialelor infractiuni. Vreau sa apar inspectorul fiscal in sensul in care legislatia din Romania in acest moment obliga inspectorul fiscal sa faca o plangere penala de cate ori are o suspiciune. Atunci aceasta prevedere destul de laxa si de larga cuplata cu practica noastra care de cativa ani este mai incisiva pe domeniul acesta duce si la exagerari. Si pe noi ne deranjeaza. Avem foarte multe plangeri penale care stau in nelucrare la Parchete si asa nu e ok", declara acesta la data de 18 octombrie 2016, potrivit sursei.
Victor Achim s-a alaturat redactiei noastre acum 6 ani. Si-a inceput activitatea in presa in urma cu peste 10 ani si a acoperit de-a lungul anilor domenii precum TVA, taxe si impozite si contributii sociale.
Ti-a placut acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Articole pe acelasi subiect
Cele mai citite stiri