Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Noua lege a evaziunii fiscale vine in sprijinul inspectorilor fiscali. Ce trebuie sa stiti pentru a nu fi afectati de schimbare


de Victor Achim la 15 Mar. 2017
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noua lege a evaziunii fiscale vine in sprijinul inspectorilor fiscali. Ce trebuie sa stiti pentru a nu fi afectati de schimbare
In cadrul conferintei organizate de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania cu ocazia lansarii "Raportului economic pentru Romania 2017", ministrul de finante, Viorel Stefan, a anuntat ca are in vedere emiterea unei noi legi impotriva evaziunii fiscale.


"Ne propunem o crestere a eficacitatii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala in prevenirea si combaterea evaziunii si a riscurilor existente in domeniul securitatii economice a Romaniei, in special in domeniile cu risc fiscal ridicat reliefate de analizele de risc. De asemenea, intentionam sa asiguram instrumente legislative imbunatatite in acest domeniu prin promovarea unei noi legi impotriva evaziunii fiscale. Suntem foarte atenti sa respectam toate angajamentele si sa implementam doar masuri benefice pentru dezvoltarea sustenabila a societatii romanesti si asigurarea conditiilor propice unui mediu de afaceri sanatos si si competitiv", a declarat acesta, citat de Agerpres.

In opinia sa, tara noastra nu are dezechilibre macroeconomice:

"Romania a facut progrese in ceea ce priveste reformele structurale indeosebi in domeniul guvernantei, a ocuparii fortei de munca si reducerii saraciei in domeniul sanatatii dar si in domeniul administratiei publice".

In luna octombrie a anului trecut, aminteste Agerpres, fostul sef al Fiscului, Dragos Doros, anunta ca ANAF se afla in faze avansate pentru modificarea Legii evaziunii fiscale, in asa fel incat legislatia din Romania sa permita o mai usoara investigare a potentialelor infractiuni:

"Suntem in proces sa modificam, suntem in dialog cu Ministerul Justitiei, cu Ministerul Public, cu Parchetele Generale precum si celelalte divizii ale Parchetului din Romania sa facem in asa fel incat legislatia din Romania sa permita o mai usoara investigare a potentialelor infractiuni. Vreau sa apar inspectorul fiscal in sensul in care legislatia din Romania in acest moment obliga inspectorul fiscal sa faca o plangere penala de cate ori are o suspiciune. Atunci aceasta prevedere destul de laxa si de larga cuplata cu practica noastra care de cativa ani este mai incisiva pe domeniul acesta duce si la exagerari. Si pe noi ne deranjeaza. Avem foarte multe plangeri penale care stau in nelucrare la Parchete si asa nu e ok", declara acesta la data de 18 octombrie 2016, potrivit sursei.

 


Autor: Victor Achim

Victor Achim s-a alaturat redactiei noastre acum 6 ani. Si-a inceput activitatea in presa in urma cu peste 10 ani si a acoperit de-a lungul anilor domenii precum TVA, taxe si impozite si contributii sociale.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi

x

Intrebare antispam: 4 + 1 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016