PFA autorizata la Registrul Comertului. Cum se tine evidenta contabila in partida simpla?
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Expertul nostru in domeniu va lamuri in continuare situatia. Vom afla cum se tine evidenta contabila in partida simpla, ce documente financiar-contabile trebuie utilizate si de ce se va tine cont in vederea determinarii impozitului pe venit.
PFA - evidenta contabila in partida simpla: raspunsul specialistului
Evidenta contabila in partida simpla se tine conform Reglementarilor contabile privind contabilitatea in partida simpla, aprobate prin OMFP 170/2015, care se aplica si de persoanele fizice al caror venit net anual din activitati independente se determina in sistem real, pe baza datelor din contabilitate.

Radiere SRL PFA II IF

Impozitul minim pe cifra de afaceri Fiscalitate aplicata

Propriul meu plan de afaceri
Pe langa documentele financiar-contabile obisnuite (facturi, chitante, note de receptie si constatare de diferente etc.) se vor utiliza, ca registre contabile, registrul-jurnal de incasari si plati si registrul-inventar. Nu se tine evidenta separata a veniturilor si cheltuielilor, corespunzatoare celor doua coduri CAEN pentru care persoana fizica s-a autorizat, venitul net anual din activitati independente fiind determinat pe cumulat deoarece sursa de venit este considerata activitatea autorizata, asa cum este ea inregistrata la Registrul Comertului.
In vederea determinarii impozitului pe venit va trebui tinut registrul de evidenta fiscala prevazut la art. 68 alin. 9 din Codul fiscal. Modelul registrului si modalitatea de completare sunt prevazute de OMFP 3254/2017 privind Registrul de evidenta fiscala pentru persoanele fizice, contribuabili potrivit titlului IV din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.
Raspuns oferit pe portalcontabilitate.ro de Constanta Popa - Economist.
Redactia PortalPFA este formata dintr-un colectiv de 3 autori specializati in domenii precum contabilitate, fiscalitate, TVA si legislatia muncii. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de TVA, legislatie fiscala si contabila, explicand detaliat modificarile aparute. Va oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Ti-a placut acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Articole pe acelasi subiect
Cele mai citite stiri