Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

PFA autorizata la Registrul Comertului. Cum se tine evidenta contabila in partida simpla?


de Redactia PortalPFA la 18 Feb. 2020
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PFA autorizata la Registrul Comertului. Cum se tine evidenta contabila in partida simpla?
Subiectul de astazi este o PFA care vinde produse de ingrijire atat profesionistilor care activeaza in domeniul beauty, cat si persoanelor fizice. Si-a autorizat la Registrul comertului atat codul pentru comertul cu amanuntul, cat si codul pentru comertul cu ridicata. Cand livreaza marfa la prima categorie de clienti (PFA, I.I.), se emite factura fiscala si chitanta, iar cand vine in piata se emite bon fiscal. Receptia marfii se face la pret de achizitie in gestiunea en gros. In gestiunea cu amanuntul se transfera marfa din gestiunea en gros, dar stocul tot timpul este zero (la gestiunea amanuntul), transferand exact cat se vinde.


Expertul nostru in domeniu va lamuri in continuare situatia. Vom afla cum se tine evidenta contabila in partida simpla, ce documente financiar-contabile trebuie utilizate si de ce se va tine cont in vederea determinarii impozitului pe venit.

 

PFA -  evidenta contabila in partida simpla: raspunsul specialistului

Evidenta contabila in partida simpla se tine conform Reglementarilor contabile privind contabilitatea in partida simpla, aprobate prin OMFP 170/2015, care se aplica si de persoanele fizice al caror venit net anual din activitati independente se determina in sistem real, pe baza datelor din contabilitate.

Pe langa documentele financiar-contabile obisnuite (facturi, chitante, note de receptie si constatare de diferente etc.) se vor utiliza, ca registre contabile, registrul-jurnal de incasari si plati si registrul-inventar. Nu se tine evidenta separata a veniturilor si cheltuielilor, corespunzatoare celor doua coduri CAEN pentru care persoana fizica s-a autorizat, venitul net anual din activitati independente fiind determinat pe cumulat deoarece sursa de venit este considerata activitatea autorizata, asa cum este ea inregistrata la Registrul Comertului.

In vederea determinarii impozitului pe venit va trebui tinut registrul de evidenta fiscala prevazut la art. 68 alin. 9 din Codul fiscal. Modelul registrului si modalitatea de completare sunt prevazute de OMFP 3254/2017 privind Registrul de evidenta fiscala pentru persoanele fizice, contribuabili potrivit titlului IV din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.




Raspuns oferit pe portalcontabilitate.ro de Constanta Popa - Economist.


Redactia PortalPFA Autor: Redactia PortalPFA

Redactia PortalPFA este formata dintr-un colectiv de 3 autori specializati in domenii precum contabilitate, fiscalitate, TVA si legislatia muncii. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de TVA, legislatie fiscala si contabila, explicand detaliat modificarile aparute. Va oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 3.76 din 23 voturi

x

Intrebare antispam: 3 + 4 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016