Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

PFA care vinde in piata. Care sunt obligatiile fiscale?


de Viorica Ghinea la 19 Aug. 2019
1 comentarii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PFA care vinde in piata. Care sunt obligatiile fiscale?
Agentia Nationala de Administrare Fiscala a sustinut recent pe pagina de Facebook o sesiune cu tema - noile case de marcat cu jurnal electronic. Printre contribuabilii care au adresat intrebari s-au aflat si cateva PFA-uri. Va prezentam in continuare cazul unui comerciant care are o nedumerire legata de dotarea cu noile case de marcat.


Obligatiile fiscale ale unui PFA care vinde in piata: raspunsul ANAF


Un comerciant ce vinde in pietele agroalimentare printre producatorii autohtoni, trebuie sa detina casa de marcat si sa elibereze bon fiscal? Ma refer la cei cu PFA, II, IF sau alta forma de autorizare si nu la producatorii locali cu atestat de producator si carnet de comercializare.



Raspuns ANAF

Art. 2 din OUG nr. 28/1999 prevede activitatile pentru care operatorii economici care efectueaza livrari de bunuri cu amanuntul si prestari de servicii direct catre populatie, nu sunt obligati sa utilizeze aparate de marcat electronice. Intre acestea, sunt prevazute si comertul ocazional cu produse agricole din productie proprie efectuat de catre producatorii agricoli individuali, autorizati in conditiile legii, in piete, targuri, oboare sau in alte locuri publice autorizate.

Precizam ca vanzarea de marfuri agricole, in piete, in alte conditii decat cele care fac obiectul exceptiei mentionate, fara utilizarea aparatului de marcat electronic fiscal, constituie abatere de la normele legale in vigoare.

Neindeplinirea obligatiei operatorilor economici de a se dota cu aparate de marcat electronice fiscale, precum si neinmanarea bonului fiscal clientului de catre operatorul aparatului de marcat electronic fiscal, constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda de la 10.000 lei la 20.000 lei, respectiv cu amenda de la 1.000 lei la 2.000 lei.
 


 

Citeste si: PFA care ofera servicii de ghid turistic. Trebuie sa detina casa de marcat?


Viorica Ghinea Autor: Viorica Ghinea

Ghinea Viorica face parte din echipa Portalpfa.ro din anul 2017, unde se concentreaza pe noutatile legislative si prezinta cele mai relevante stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea in presa in 2009 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum sanatate, amenajari interioare, moda, sport si legislatie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna TVA, monografii contabile, legislatie fiscala si contabila, pentru a sprijini contabilii, antreprenorii si alte categorii.

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 3.97 din 32 voturi

x

Intrebare antispam: 2 + 4 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Comentarii 1 comentariiAdauga comentariul tau

Adi 2019-08-21 17:11:02

Bun? ziua, am un II agricol pl?titor de tva pe norma de venit, anul asta recolteze primele nuci ?i vreau sa le vând cu factura unui SRL brut?rie, trebuie sa am casa de marcat sau e deajuns sa tai factura ?i s?-mi fie vira?i banii în contul II-ului? Mul?umesc

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016