Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Raspuns ANAF: Procedura de acordare a bonificatiei pentru plata cu anticipatie a sumelor de plata


de Viorica Ghinea la 10 Dec. 2018
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Raspuns ANAF: Procedura de acordare a bonificatiei pentru plata cu anticipatie a sumelor de plata
ANAF a sustinut recent o sesiune de asistenta online prinvind "Acordarea bonificatiei pentru plata cu anticipatie a sumelor de plata, reprezentand impozit pe venit, contributie individuala de asigurari sociale si contributia individuala de asigurari sociale de sanatate, stabilite prin decizii de impunere anuala".


Mai jos gasiti cateva intrebari adresate de PFA-uri si raspunsurile pe care le-au oferit specialistii ANAF pentru fiecare caz in parte.

 

Cum se acorda bonificatia pentru plata cu anticipatie a sumelor de plata?


 

1. Intrebare

 Vreau sa fac op-urile pentr un PFA 2017+2018. La 2017 imi este clar, scad 10% din sumele din decizie si platesc in conturile de pe decizie. Dar la 2018 sa fac op pe sumele din sumar declaratie unica sau sa mai scad si cei 5% pt depunere declaratie online? Plata o fac in contul unic?

Raspuns ANAF

Bonificatia de 5% pentru depunerea online se calculeaza la depunerea declaratiei unice in anul 2019. Obligatiile fiscale de plata aferente anului 2018 se platesc in contul unic, sumele distribuindu-se proportional cu obligatiile de plata, respectiv cu obligatiile de plata stabilite prin declaratia unica.



2. Intrebare

PFA a primit decizia de impunere pe 2017 pe impozit venituri si CAS. Mai are de achitat 8000lei. Scrie in partea de jos: "Pentru plata cu anticipatie a sumelor se acorda o bonificatie de 10% din aceste sume, daca sunt platite integral pâna la data de 15 decembrie 2018, inclusiv." 1. Ce inseamna plata integrala? Plateste toti 8000lei si ii dati dupa inapoi 800lei? 2. Sau se considera plata integrala si daca plateste doar 7200lei pana in 15.12.2018 si isi deduce singura bonificatie? Vrea sa plateasca si nu stie cat-- pentru ca e foarte importanta suma bonficatiei.



Raspuns ANAF

Se achita integral diferenta dintre sumele de plata stabilite prin decizia de impunere anula si valoarea bonificatiei.



3. Intrebare

PFA a primit decizia de impunere pe 2017 cu impozit venituri la data de 29.10.2018. Diferente de impozit rezultate din regularizarea anuala stabilite in plus 4 113 lei.
Va rog, sa precizati exact suma ce trebuie platita pana la 15.12.18 (avand in vedere ca doreste sa beneficieze de bonificatia de 10% mentionata in partea de jos a deciziei)

In partea de jos a deciziei scrie : "Pentru plata cu anticipatie a sumelor se acorda o bonificatie de 10% din aceste sume, daca sunt platite integral pâna la data de 15 decembrie 2018, inclusiv." 


Raspuns ANAF

Suma pe care trebuie sa o platiti este egala cu diferenta dintre obligatiile de plata din deciziile de impunere anuale si si procentul de 10% aplicat acestei sume.
 


Viorica Ghinea Autor: Viorica Ghinea

Ghinea Viorica face parte din echipa Portalpfa.ro din anul 2017, unde se concentreaza pe noutatile legislative si prezinta cele mai relevante stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea in presa in 2009 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum sanatate, amenajari interioare, moda, sport si legislatie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna TVA, monografii contabile, legislatie fiscala si contabila, pentru a sprijini contabilii, antreprenorii si alte categorii.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 3.7 din 5 voturi

x

Intrebare antispam: 1 + 2 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016