Termen transmitere e-Factura B2B: 5 zile calendaristice sau 5 zile lucratoare?
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

In acest context, Administratia Judeteana a Finantelor Publice Vrancea aduce la cunostinta contribuabililor ca termenul limita pentru transmiterea facturilor in sistemul national Ro e-Factura este de 5 zile lucratoare de la data emiterii facturii, dar nu mai tarziu de 5 zile lucratoare de la data limita prevazuta pentru emiterea facturii la art. 319 alin. (16) din Legea 227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.
e-Factura B2B: De la 1 iulie 2024, termenul de transmitere este de cinci zile calendaristice
Important! Incepand cu 1 iulie 2024 termenul limita pentru transmiterea facturilor in sistemul national Ro e-Factura este de 5 zile calendaristice de la data emiterii facturii, dar nu mai tarziu de 5 zile calendaristice de la data limita prevazuta pentru emiterea facturii la art. 319 alin. (16) din Legea 227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.
Atentie! Nu se sanctioneaza contraventional nerespectarea termenului limita pentru transmiterea facturilor in sistemul national Ro e-Factura, in perioada 1 ianuarie -31 martie 2024.

Manual de inventariere Societati comerciale PFA ONG

Radiere SRL PFA II IF

Contabilitatea in partida simpla
Sanctiuni e-Factura
Nerespectarea termenului limita pentru transmiterea facturilor in sistemul national Ro e-factura constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda:
• de la 5.000 lei la 10.000 lei pentru contribuabilii mari;
• de la 2.500 lei la 5.000 lei pentru contribuabilii mijlocii;
• de la 1.000 lei la 2.500 lei pentru celelalte persoane juridice precum si pentru persoanele fizice.
Incepand cu data de 01.07.2024, netransmiterea de catre emitent a facturii in sistemul national Ro e-Factura precum si primirea si inregistrarea de catre destinatari-persoane impozabile stabilite in Romania conform art. 266 alin. (2) din Codul Fiscal, a unei facturi emise de operatori economici stabiliti in Romania, in relatia B2B fara a fi respectate prevederile art. 10 alin. (1) se va sanctiona contraventional cu amenda egala cu 15% din valoarea totala a facturii.
Baza legala:
Legea nr. 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
Art. LIX. -
(6) Termenul-limita pentru transmiterea facturilor prevazute la alin. (1) - (3) in sistemul national privind factura electronica RO e-Factura este de 5 zile lucratoare de la data emiterii facturii, dar nu mai tarziu de 5 zile lucratoare de la data-limita prevazuta pentru emiterea facturii la art. 319 alin. (16) din Legea nr. 227/2015, cu modificarile si completarile ulterioare.
(7) Nerespectarea prevederilor alin. (6) constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 5.000 lei la 10.000 lei, pentru persoanele juridice incadrate in categoria contribuabililor mari, definiti potrivit legii, cu amenda de la 2.500 lei la 5.000 lei, pentru persoanele juridice incadrate in categoria contribuabililor mijlocii, definiti potrivit legii, si cu amenda de la 1.000 lei la 2.500 lei, pentru celelalte persoane juridice, precum si pentru persoanele fizice.
(8) Prin exceptie de la prevederile alin. (7), nerespectarea prevederilor alin. (6) in perioada 1 ianuarie-31 martie 2024 nu se sanctioneaza.
Ordonanta de urgenta nr. 120/2021 privind administrarea, functionarea si implementarea sistemului national privind factura electronica RO e-Factura si factura electronica in Romania
SECTIUNEA a 4-aFacturarea electronica in relatia B2B
Art. 10
7) Termenul-limita pentru transmiterea facturilor prevazute la alin. (1) in sistemul national privind factura electronica RO e-Factura este de 5 zile calendaristice de la data emiterii facturii, dar nu mai tarziu de 5 zile calendaristice de la data-limita prevazuta pentru emiterea facturii la art. 319 alin. (16) din Legea nr. 227/2015, cu modificarile si completarile ulterioare.
Foto: pexels.com
Alina Ilie s-a alaturat echipei PortalPFA.ro in anul 2020 pentru a prezenta cele mai importante noutati din domeniul fiscal-contabil. In prezent scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna proceduri fiscale, gestionarea taxelor si a impozitelor, obligatii legale PFA, aplicarea corecta a TVA , cu accent pe explicarea detaliata a CE este important de retinut, CUM ne afecteaza aceste informatii si DE CE este bine sa aplicam corect legea actualizata.
Ti-a placut acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Articole pe acelasi subiect
Cele mai citite stiri