ANAF a inceput verificarea veniturilor declarate de persoanele fizice
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a inceput o serie de verificari asupra persoanelor fizice care au inregistrat venituri mari in ultimul an, deoarece reprezinta un risc fiscal. Sunt verificati in general contribuabilii cu averi care nu pot fi justificate de veniturile pe care le-au declarat.
ANAF verifica toate persoanele fizice care au inregistrat venituri ridicate incepand din 2011 si pana in prezent, pentru care se poate aplica atat regula de impozitare a veniturilor a caror sursa nu a fost identificata.
Durata efectuarii verificarii fiscale este de maximum 6 luni, respectiv 12 luni in cazul in care sunt necesare informatii din strainatate.

Cultura castravetelui anti-diabet

Impozitul minim pe cifra de afaceri Fiscalitate aplicata

Afacere la cheie cu flori in ghiveci
"Acum a venit momentul, dupa doi ani de pregatiri laborioase, sa apasam si mai tare pedala luptei impotriva evaziunii, inclusiv pe segmentul persoanelor fizice. Fie ele personalitati ale vietii publice, manelisti, camatari etc, cu totii fiind pentru noi doar contribuabili cu obligatii declarative. Cu totii vor trebui, mai devreme sau mai tarziu, sa faca dovada fiscalizarii veniturilor cu care si-au construit averile", a afirmat Gelu Stefan Diaconu, presedintele ANAF.
Decizia de verificare a persoanelor fizice cu risc fiscal a fost luata de conducerea ANAF ca urmare a analizelor de risc fiscal efectuate de Directia Verificari Fiscale asupra persoanelor fizice, in cadrul programului de asigurare a conformarii fiscale a persoanelor fizice cu averi mari (PFAM), pe baza datelor disponibile privind veniturile declarate si alocarile de fonduri (cresteri patrimoniale, achizitii, creante, cheltuieli etc.), in urma carora au fost identificate si alte persoane fizice decat cele din grupul PFAM care prezinta risc de nedeclarare a unor venituri semnificative si sustragere de la plata impozitelor aferente.
Victor Achim s-a alaturat redactiei noastre acum 6 ani. Si-a inceput activitatea in presa in urma cu peste 10 ani si a acoperit de-a lungul anilor domenii precum TVA, taxe si impozite si contributii sociale.
Ti-a placut acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Cele mai citite stiri