Declaratia Unica 2024 pentru PFA: CAND si CUM se depune
de Redactia PortalPFA la 30 Apr. 2024
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Declaratia unica se poate depune de catre persoanele fizice, dupa cum urmeaza:
1. In format hartie:
a) direct la registratura organului fiscal;
b) prin posta, cu confirmare de primire.

PFA II IF Taxe Impozite Deduceri Contributii 2025

Impozit MICRO Tratament fiscal 2025

Cultura castravetelui anti-diabet
Data depunerii declaratiei in format hartie este data inregistrarii acesteia la organul fiscal sau data depunerii la posta, dupa caz.
2) Prin mijloace electronice de transmitere la distanta:
a) prin intermediul serviciului Spatiul Pivat Virtual (SPV);
b) pe site-ul e-guvernare.ro, cu semnatura electronica calificata.
Data depunerii declaratiei prin mijloace electronice de transmitere la distanta este data inregistrarii acesteia pe pagina de internet a organului fiscal, astfel cum rezulta din mesajul electronic de confirmare transmis ca urmare a primirii declaratiei.
Incepand cu data de 01.03.2022, prin OG nr. 11/2021 pentru modificarea si completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala si reglementarea unor masuri fiscale, a fost instituita obligatia transmiterii cererilor, inscrisurilor sau oricaror altor documente catre organul fiscal competent, exclusiv prin mijloace electronice de transmitere la distanta, pentru contribuabilii persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica, precum si persoane fizice care desfasoara o profesie liberala sau exercita o activitate economica in mod independent in una dintre formele prevazute de OUG nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale.
Reglementarea vizeaza entitatile autorizate, care au atribuit un cod de identificare fiscala (CIF). Pentru acestea este obligatorie transmiterea prin mijloace electronice de transmitere la distanta a cererilor, inscrisurilor, documentelor si declaratiilor (ex. D112 pentru PFA cu salariati).
Pentru depunerea declaratiei unice, persoanele fizice se pot inregistra in Spatiul Privat Virtual in nume propriu (pe CNP), cu parola, fara a fi necesara detinerea unui certificat digital calificat, urmand instructiunile disponibile pe site-ul ANAF.
Pentru inregistrarea in Spatiul Privat Virtual a persoanelor juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica, precum si a persoanelor fizice autorizate, intreprinderilor individuale si intreprinderilor familiale (pe CIF), este necesara detinerea unui certificat digital calificat.
Informatii oferite in luna aprilie 2024 de catre specialistii site-ului PortalContabilitate. Dati click AICI pentru a vedea toate noutatile contabile + consultanta si raspunsuri detaliate de la experti.
Foto: pixabay.com
Redactia PortalPFA
Redactia PortalPFA este formata dintr-un colectiv de 3 autori specializati in domenii precum contabilitate, fiscalitate, TVA si legislatia muncii. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de TVA, legislatie fiscala si contabila, explicand detaliat modificarile aparute. Va oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Autor: Redactia PortalPFA este formata dintr-un colectiv de 3 autori specializati in domenii precum contabilitate, fiscalitate, TVA si legislatia muncii. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de TVA, legislatie fiscala si contabila, explicand detaliat modificarile aparute. Va oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Ti-a placut acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Articole pe acelasi subiect
Cele mai citite stiri
PFA in IT: Atentie la alegerea codului CAEN si depasirea plafonului de TVA!
Citeste mai mult
Controale antifrauda: Ce risca administratorii care ignora somatia ANAF
Citeste mai mult
Masuri fiscale 2025: Ce aduce noul Program de Guvernare
Citeste mai mult
Drepturi de autor: Ce obligatii exista la depasirea plafonului de 300.000 lei
Citeste mai mult
Arhivare documente: Cum si cat se pastreaza actele financiar-contabile?
Citeste mai mult