de Ana Tudor la 03 Sep. 2015
0 comentarii Fii primul care comenteaza |
Acestea se refera printre altele la:
- sa fie efectuate in cadrul activitatilor desfasurate in scopul realizarii venitului;
- sa corespunda unor cheltuieli efective si sa fie justificate cu documente;
- sa fie cuprinse in cheltuielile exercitiului financiar al anului in cursul caruia au fost platite;
- sa respecte regulile privind amortizarea;
- sa respecte regulile privind deducerea cheltuielilor reprezentand investitii in mijloace fixe pentru cabinetele medicale, in conformitate cu prevederile art. 24 alin. (16) din Codul Fiscal.
Astfel, pentru a fi deductibile cheltuielile trebuie sa fie efectuate in activitatilor desfasurate in scopul realizarii veniturilor, justificate prin documente, potrivit art. 48 alin. (4) din Codul fiscal si pct. 37 din Normele metodologice de aplicare.
Vom explica in continuare o situatie concreta. In cazul unui PFA inregistrat in sistem real neplatitor de TVA, cheltuielile cu telefonia mobila primite pe baza de factura pe numele titularului PFA (nu al PFA) se pot deduce la calculul venitului net anual,daca se declara ca respectivele apeluri pe mobil s-au facut in interesul activitatii PFA (de exemplu in proportie de 50%)?
Raspunsul specialistilor Rentrop&Straton:
Avand in vedere ca factura de telefonie este pe numele persoanei fizice , nu se poate deduce cheltuiala cu aceste servicii indiferent de faptul ca serviciile de telefonie au fost utilizate pentru activitatea PFA, intrucat factura emisa nu indeplineste conditiile legale pentru deductibilitatea cheltuielilor respective.
Prin urmare, va recomandam, incheierea unui contract de telefonie mobila pe numele PFA pentru a deduce cheltuielile cu serviciile de telefonie, la calculul venitul net impozabil al PFA.
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!
Cele mai citite stiri
Ultimele comentarii