Inspectorii Antifrauda au verificat peste 600 de agenti economici in doar 4 zile
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

In ceea ce priveste actiunile de control operativ pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale si a muncii nedeclarate, inspectorii antifrauda au derulat 619 de verificari, din care 200 au fost realizate cu participarea inspectorilor ITM.
Directia Generala Antifrauda Fiscala a verificat 619 contribuabili cu activitate preponderent in domeniul serviciilor (alimentatie publica, restaurante/ cluburi/ baruri/cafenele, patiserii, florarii, pescarii, saloane de infrumusetare/ frizerii, vulcanizari, centre de relaxare) fiind aplicate sanctiuni contraventionale si confiscari, dupa cum urmeaza:
- 491 sanctiuni contraventionale principale (459 amenzi contraventionale si 32 de avertismente), valoarea totala a amenzilor fiind de cca. 2,2 milioane lei:

Impozitul minim pe cifra de afaceri Fiscalitate aplicata

Cartea Verde a impozitului pe venit si a contributiilor

Cartea Verde a PFA Contabilitatea si obligatiile fiscale
- S-au confiscat sume/numerar si bunuri in valoare totala de peste 61,5 mii lei lei;
- a fost dispusa masura suspendarii activitatii la un numar de sase contribuabili, din care, in cazul a cinci contribuabili, suspendarea s-a aplicat pentru abateri de la prevederile legale privind dotarea si utilizarea AMEF.
Sanctiunile contraventionale au fost aplicate de inspectorii antifrauda, in principal, pentru nerespectarea reglementarilor cu privire la intocmirea si utilizarea documentelor justificative si contabile pentru toate opertiunile efectuate, potrivit Legii 82/1991 (244 de sanctiuni), pentru neemiterea de bonuri fiscale (69 de sanctiuni) si pentru existenta unor sume nejustificate, conform OUG 28/1999 (66 de sanctiuni).
Cu ocazia controalelor, inspectorii antifrauda au reiterat obligatia ce le revine contribuabililor in legatura cu dotarea si utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale, emiterea bonurilor fiscale pentru toate bunurile livrate cu amanuntul si serviciile prestate direct catre populatie, obligatia intocmirii de documente justificative pentru sumele introduse in unitatea de vanzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, intocmirea si utilizarea documentelor justificative si contabile pentru toate operatiunile efectuate, inregistrarea in contabilitate a acestora in perioada la care se refera,
pastrarea si arhivarea acestora, precum si reconstituirea documentelor pierdute, sustrase sau distruse si nu in ultimul rand, au reiterat obligatia de a respecta regimul privind detinerea si comercializarea produselor accizabile.
Fiscul anunta contribuabilii ca in ceea ce priveste existenta unor sume nejustificate, sanctiunile aplicate de inspectorii antifrauda variaza, in conformitate cu OUG 28/1999, daca sumele ce nu pot fi justificate se incadreaza sub plafonul de 300 de lei, intre 300-1000 de lei sau peste 1000 de lei.
Ghinea Viorica face parte din echipa Portalpfa.ro din anul 2017, unde se concentreaza pe noutatile legislative si prezinta cele mai relevante stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea in presa in 2009 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum sanatate, amenajari interioare, moda, sport si legislatie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna TVA, monografii contabile, legislatie fiscala si contabila, pentru a sprijini contabilii, antreprenorii si alte categorii.
Ti-a placut acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Articole pe acelasi subiect
Cele mai citite stiri