PFA fara venituri. Ce trebuie sa stii daca optezi pentru plata CAS
de Redactia PortalPFA la 23 Mai. 2022
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afla de la specialistul nostru daca mai trebuie facuta si alta procedura dupa completarea in Declaratia unica 212 a rubricilor CAS cu sume datorate, urmata de plata.
PFA fara venituri - Declaratia unica: raspunsul specialistului
Titularul PFA are obligatia depunerii declaratiei unice cu veniturile realizate in anul 2021 si cu estimarea veniturilor pe care le va realiza in anul 2022.

Manual de inventariere Societati comerciale PFA ONG

Radiere SRL PFA II IF

Propriul meu plan de afaceri
Pentru anul 2021 baza de calcul pentru determinarea CAS datorat este 27.600 lei, iar pentru anul 2022 baza de calcul pentru determinarea CAS datorat este 30.600 lei. In declaratia unica PFA-urile au posibilitatea de a alege, daca vor, o baza de calcul mai mare decat cea precizata anterior.
Astfel persoanele fizice pot opta pentru plata CAS, isi aleg o valoare care reprezinta baza de calcul a contributiei care trebuie sa fie cel putin egala cu 12 salarii de baza minime brute pe tara, care constituie venitul ales.
Daca nu ati realizat venituri si nici cheltuieli, veti achita CAS pentru venitul ales.
De asemenea, o persoana fizica care nu realizeaza venituri poate opta si pentru plata CASS.
Raspuns oferit pe portalcontabilitate.ro de Bajan Camelia - Expert contabil, expert judiciar, practician in insolventa.
Redactia PortalPFA
Redactia PortalPFA este formata dintr-un colectiv de 3 autori specializati in domenii precum contabilitate, fiscalitate, TVA si legislatia muncii. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de TVA, legislatie fiscala si contabila, explicand detaliat modificarile aparute. Va oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Autor: Redactia PortalPFA este formata dintr-un colectiv de 3 autori specializati in domenii precum contabilitate, fiscalitate, TVA si legislatia muncii. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de TVA, legislatie fiscala si contabila, explicand detaliat modificarile aparute. Va oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Ti-a placut acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Articole pe acelasi subiect
Cele mai citite stiri
PFA in IT: Atentie la alegerea codului CAEN si depasirea plafonului de TVA!
Citeste mai mult
PFA care lucreaza cu zilieri: Cum completezi corect Declaratia D700
Citeste mai mult
Masuri fiscale 2025: Ce aduce noul Program de Guvernare
Citeste mai mult
Drepturi de autor: Ce obligatii exista la depasirea plafonului de 300.000 lei
Citeste mai mult
Arhivare documente: Cum si cat se pastreaza actele financiar-contabile?
Citeste mai mult