PFA-urile, II-urile si IF-urile vor fi obligate sa plateasca o taxa anuala la CCIR
de Viorica Ghinea la 27 Apr. 2022
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Toti antreprenorii din Romania vor fi obligati sa se inscrie in Catalogul firmelor si sa plateasca o taxa anuala, cuprinsa intre 100 si 10 euro, stabilita in functie de tipul contribuabilului. Companiile mari vor fi nevoite sa achite 100 de euro/an, cele mijlocii - 75 de euro/an, cele mici - 50 de euro/an, microintreprinderile - 20 de euro/an, iar PFA-urile, II-urile si IF-urile - 10 euro pe an.
Potrivit documentului, Catalogul firmelor se tine exclusiv in format electronic, la nivel national, de catre Camera Nationala, pe platforma dezvoltata in mod corespunzator de catre aceasta.
Profesionistii inregistrati la registrul comertului vor trebui sa se inscrie, in termen de 15 zile de la data infiintarii, in Catalogul firmelor.

Propriul meu plan de afaceri

PFA II IF Taxe Impozite Deduceri Contributii 2025

Impozit MICRO Tratament fiscal 2025
Prin Catalogul firmelor, camerele de comert vor genera beneficii concrete pentru antreprenori prin conectarea antreprenorilor la o baza de date, nelimitata, de oportunitati si resurse, in mediul fizic si online, la nivel global si se vor implica in:
a) realizarea de masuri de promovare a capitalului autohton si facilitarea accesului acestuia catre noi piete;
b) sprijinirea antreprenorilor pentru identificarea de oportunitati/parteneri de afaceri/resurse de finantare, printr-un sistem digitalizat, cu expunere pe plan mondial, prin afilierea la reteaua mondiala, respectiv, europeana, a camerelor de comert;
c) sprijinirea activitatii reprezentantelor Romaniei din strainatate vizand promovarea comertului;
d) facilitarea si derularea operatiunilor aferente participarii companiilor romanesti la misiuni economice, targuri si expozitii internationale;
e) asigurarea complementaritatii programelor guvernamentale, vizand sustinerea exporturilor, inclusiv prin accesarea pietelor extra-comunitare;
f) facilitarea participarii oamenilor de afaceri romani la evenimente de promovare economica, de natura intalnirilor si forumurilor de afaceri, intalnirilor B2B;
g) sprijin acordat companiilor autohtone in toate etapele proiectelor de dezvoltare ale acestora pe plan international, precum si alte servicii conexe.
Viorica Ghinea
Ghinea Viorica face parte din echipa Portalpfa.ro din anul 2017, unde se concentreaza pe noutatile legislative si prezinta cele mai relevante stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea in presa in 2009 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum sanatate, amenajari interioare, moda, sport si legislatie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna TVA, monografii contabile, legislatie fiscala si contabila, pentru a sprijini contabilii, antreprenorii si alte categorii.
Autor: Ghinea Viorica face parte din echipa Portalpfa.ro din anul 2017, unde se concentreaza pe noutatile legislative si prezinta cele mai relevante stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea in presa in 2009 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum sanatate, amenajari interioare, moda, sport si legislatie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna TVA, monografii contabile, legislatie fiscala si contabila, pentru a sprijini contabilii, antreprenorii si alte categorii.
Ti-a placut acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Articole pe acelasi subiect
Cele mai citite stiri
PFA in IT: Atentie la alegerea codului CAEN si depasirea plafonului de TVA!
Citeste mai mult
SAF-T pentru PFA: Este sau NU obligatorie depunerea D406?
Citeste mai mult
PFA care lucreaza cu zilieri: Cum completezi corect Declaratia D700
Citeste mai mult
Masuri fiscale 2025: Ce aduce noul Program de Guvernare
Citeste mai mult
Drepturi de autor: Ce obligatii exista la depasirea plafonului de 300.000 lei
Citeste mai mult