ANAF prezinta noul model al Declaratiei unice. Cum vor fi acordate bonificatiile?
de Viorica Ghinea la 21 Mai. 2020
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Amintim ca Guvernul a luat decizia de a acorda bonificatii de pana la 10% celor care vor achita impozitele sau contributiile pana la finalul lunii iunie. 30 iunie este noul termen pentru depunerea Declaratiei unice, reglementat prin OUG nr.69/2020.
"Contribuabilii pot beneficia de bonificatii prin completarea si depunerea Declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice - Capitolul I, pana la data de 30 iunie 2020 inclusiv, cu respectarea conditiilor prevazute de ordonanta.
Bonificatia se determina de contribuabil si se evidentiaza in mod distinct in declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoane fizice, sub rezerva verificarii ulterioare. Totodata, contribuabilul determina obligatiile fiscale de plata, prin diminuarea obligatiilor fiscale datorate cu valoarea bonificatiei.", se precizeaza in referatul de aprobare.
Principalele modificari care vor fi aduse Declaratiei unice:
- introducerea la Capitolul I, dupa casuta referitoare la rectificarea acestuia, a unor casute distincte, in vederea aplicarii bonificatiilor, prin care sa se faciliteze contribuabililor numai completarea rubricilor corespunzatoare din formular, in functie de categoria din care fac parte (contribuabili care au obligatia definitivarii obligatiilor pentru anul 2019, contribuabili care au obtinut venituri anuale pentru care aveau obligatia depunerii numai a declaratiei unice estimative, contribuabili care au optat pentru plata contributiilor sociale in anul 2019);
- introducerea la sectiunea 5 de la Capitolul I din formular a unor subsectiuni si rubrici noi prin care sunt evidentiate in mod distinct atat bonificatiile, cat si obligatiile fiscale de plata, potrivit legii.
Viorica Ghinea
Ghinea Viorica face parte din echipa Portalpfa.ro din anul 2017, unde se concentreaza pe noutatile legislative si prezinta cele mai relevante stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea in presa in 2009 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum sanatate, amenajari interioare, moda, sport si legislatie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna TVA, monografii contabile, legislatie fiscala si contabila, pentru a sprijini contabilii, antreprenorii si alte categorii.
Autor: Ghinea Viorica face parte din echipa Portalpfa.ro din anul 2017, unde se concentreaza pe noutatile legislative si prezinta cele mai relevante stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea in presa in 2009 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum sanatate, amenajari interioare, moda, sport si legislatie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna TVA, monografii contabile, legislatie fiscala si contabila, pentru a sprijini contabilii, antreprenorii si alte categorii.
Ti-a placut acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Articole pe acelasi subiect
Cele mai citite stiri
PFA in IT: Atentie la alegerea codului CAEN si depasirea plafonului de TVA!
Citeste mai mult
PFA care lucreaza cu zilieri: Cum completezi corect Declaratia D700
Citeste mai mult
Masuri fiscale 2025: Ce aduce noul Program de Guvernare
Citeste mai mult
Drepturi de autor: Ce obligatii exista la depasirea plafonului de 300.000 lei
Citeste mai mult
Arhivare documente: Cum si cat se pastreaza actele financiar-contabile?
Citeste mai mult