Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Anunt ANAF: Persoanele fizice vor avea un formular unic


de Victor Achim la 20 Feb. 2018
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Anunt ANAF: Persoanele fizice vor avea un formular unic
ANAF a facut un anunt surprinzator! Persoanele fizice vor avea un singur formular de completat, a declarat, marti, vicepresedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) Daniel Tudor, intr-o conferinta organizata de PwC Romania.


„In legatura cu noua propunere care va fi facuta pe formularul unic pentru persoanele fizice: incercam sa il cream intr-o maniera facila pentru contribuabili. Speram sa fie un formular inteligent. Nu stiu daca vom reusi tehnic sa avem o aplicatie asa cum ne-o dorim. In formula actuala va fi o surpriza placuta si pentru noi si pentru contribuabili”, a mentionat Daniel Tudor.

Conform acestuia, Fiscul isi doreste sa fie partener in relatia cu contribuabilii.

“Ne dorim sa fim parteneri. Va fi un singur formular destinat persoanelor fizice pentru a fi mai facil. Este o propunere pe care am inaintat-o colegilor de la minister. Noi speram sa reusim” a mai declarat oficialul ANAF.

Eugen Teodorovici, ministrul de Finante, a mentionat despre acest formular unic faptul ca va fi depus o singura data pe an, va fi o plata.

De asemenea, ministrul Finantelor Publice, a anuntat ca in urmatoarele zile se va face o prezentare a formularului unic, care va fi depus o singura data pe an si va genera o singura plata.

"Va fi un singur formular, va fi depus o singura data pe an, va fi o plata.  Un lucru foarte important este cel al schimbarii calitatii de asigurat, care intervine la momentul platii si la momentul depunerii formularului", a spus ministrul intr-o declaratie acordata presei.

Acesta a spus ca principiile formularului unic vor fi expuse in perioada urmatoare intr-o discutie cu jurnalistii si cu factorii interesati.

"Formularul unic va avea si rubrica dedicata acestui transfer de 2% din impozitul pe venit, ca sa nu mai vina fiecare la ghiseu cu, poate, sute de formulare, nestiind daca CNP-urile sunt ale persoanelor care cu adevarat au dorit sa faca acel transfer. Dar odata cu noul formular, se rezolva si problema aceasta a ONG-urilor sau transferul catre ele a unor sume", a precizat el, potrivit Agerpres.
 
Teodorovici a exclus posibilitatea ca unele ONG-uri sa nu isi mai poata desfasura activitatea din cauza modificarilor aduse. Acesta a mai precizat ca noul formular va permite si posibilitatea redirectionarii a 2% din impozitul pe venit pentru un anumit ONG, pentru o perioada de mai multi ani.



Sursa: Agerpres


Autor: Victor Achim

Victor Achim s-a alaturat redactiei noastre acum 6 ani. Si-a inceput activitatea in presa in urma cu peste 10 ani si a acoperit de-a lungul anilor domenii precum TVA, taxe si impozite si contributii sociale.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 5 din 6 voturi

x

Intrebare antispam: 2 + 1 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016