PFA si II in acelasi timp. Ce prevede legea
de Redactia PortalPFA la 17 Aug. 2021
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Subiectul studiului de caz este o persoana fizica care are o PFA pentru transport marfuri, dar care doreste sa isi deschida si o intreprindere individuala (II) pentru o alta activitate si cu alt sediu social.
PFA si II in acelasi timp: raspunsul specialistului
Conform prevederilor art. 2 din OUG 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, in sensul prezentei ordonante de urgenta, termenii si expresiile de mai jos au urmatoarele semnificatii:

Cresterea prepelitelor japoneze

Cartea Verde a PFA Contabilitatea si obligatiile fiscale

Cultura castravetelui anti-diabet
g) intreprindere individuala - intreprinderea economica, fara personalitate juridica, organizata de un intreprinzator persoana fizica;
i) persoana fizica autorizata - intreprinderea economica, fara personalitate juridica, organizata de o persoana fizica ce foloseste, in principal, forta sa de munca;
Astfel, persoana fizica autorizata este autorizata pentru transportul de marfa iar pentru prestarea activitatii foloseste in principal forta sa de munca.
Totodata, aceasta persoana isi poate organiza si autoriza si o intreprindere individuala in calitate de intreprinzator persoana fizica, evident cu respectarea conditiile reglementate de lege. Nu am identificat o prevedere legala care sa interzica ca PFA cu activitatea transport de marfa sa isi organizeze si autorizeze si o intreprindere individuala in calitate de intreprinzator persoana fizica.
Raspuns oferit pe portalcontabilitate.ro de Rodica Mantescu - Specialist Legislatia Muncii.
Redactia PortalPFA
Redactia PortalPFA este formata dintr-un colectiv de 3 autori specializati in domenii precum contabilitate, fiscalitate, TVA si legislatia muncii. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de TVA, legislatie fiscala si contabila, explicand detaliat modificarile aparute. Va oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Autor: Redactia PortalPFA este formata dintr-un colectiv de 3 autori specializati in domenii precum contabilitate, fiscalitate, TVA si legislatia muncii. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de TVA, legislatie fiscala si contabila, explicand detaliat modificarile aparute. Va oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Ti-a placut acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Articole pe acelasi subiect
Cele mai citite stiri
Cum inchizi un PFA in 2025: Procedura completa si acte necesare
Citeste mai mult
SAF-T pentru PFA: Este sau NU obligatorie depunerea D406?
Citeste mai mult
Inventariere PFA: Evita greselile frecvente cu ajutorul unui ghid practic
Citeste mai mult
Venituri din meditatii: Cum sa iti desfasori activitatea ca PFA
Citeste mai mult
Venituri din arenda: Ghid ANAF privind obligatiile declarative si de plata
Citeste mai mult