Romanii care doneaza celule stem vor fi scutiti de la plata CASS pe o perioada de 10 ani
de Viorica Ghinea la 15 Sep. 2022
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noua masura introdusa prin OG 37/2022 modifica Codul fiscal si intra in vigoare din 15 septembrie 2022. Astfel donatorii neinruditi ori inruditi primesc statut de asigurat precum si monitorizare postdonare timp de 10 ani, fara plata asigurarilor.
Cum modifica OG 37/2022 Codul fiscal: extras din actul normativ
1. La articolul 154 alineatul (1), dupa litera s) se introduce o noua litera, lit. ?), cu urmatorul cuprins:

Cartea Verde a impozitului pe venit si a contributiilor

Cultura castravetelui anti-diabet

Manual de inventariere Societati comerciale PFA ONG
?) donatorii de celule stem hematopoietice care au donat pentru un pacient neinrudit sau inrudit, pentru o perioada de 10 ani de la donare.
2. La articolul 154, alineatul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
(2) Persoanele fizice aflate in situatiile prevazute la alin. (1) lit. d)-?), daca realizeaza venituri dintre cele prevazute la art. 155 alin. (1), altele decat cele pentru care sunt exceptate, datoreaza contributia de asigurari sociale de sanatate, conform regulilor specifice prezentului titlu.
Scutirea de la plata CASS timp de 10 ani se aplica numai daca este indeplinita o conditie importanta. Mai exact, se adreseaza doar donatorilor care nu obtin venituri pentru care este obligatorie plata CASS, dupa cum prevede Codul fiscal.
Citeste care sunt veniturile pentru care se datoreaza CASS pe contabilul.manager.ro.
Viorica Ghinea
Ghinea Viorica face parte din echipa Portalpfa.ro din anul 2017, unde se concentreaza pe noutatile legislative si prezinta cele mai relevante stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea in presa in 2009 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum sanatate, amenajari interioare, moda, sport si legislatie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna TVA, monografii contabile, legislatie fiscala si contabila, pentru a sprijini contabilii, antreprenorii si alte categorii.
Autor: Ghinea Viorica face parte din echipa Portalpfa.ro din anul 2017, unde se concentreaza pe noutatile legislative si prezinta cele mai relevante stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea in presa in 2009 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum sanatate, amenajari interioare, moda, sport si legislatie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna TVA, monografii contabile, legislatie fiscala si contabila, pentru a sprijini contabilii, antreprenorii si alte categorii.
Ti-a placut acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Articole pe acelasi subiect
Cele mai citite stiri
PFA in IT: Atentie la alegerea codului CAEN si depasirea plafonului de TVA!
Citeste mai mult
SAF-T pentru PFA: Este sau NU obligatorie depunerea D406?
Citeste mai mult
PFA care lucreaza cu zilieri: Cum completezi corect Declaratia D700
Citeste mai mult
Masuri fiscale 2025: Ce aduce noul Program de Guvernare
Citeste mai mult
Drepturi de autor: Ce obligatii exista la depasirea plafonului de 300.000 lei
Citeste mai mult