Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Facilitate noua in SPV: Se poate face plata in numele altei persoane decat titularul contului


de Viorica Ghinea la 27 Aug. 2020
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Facilitate noua in SPV:  Se poate face plata in numele altei persoane decat titularul contului
ANAF informeaza contribuabilii ca Spatiul Privat Virtual le asigura o noua facilitate, anume face plata in numele altei persoane decat titularul contului. Finantele si ANAF au dezvoltat si implementat noi facilitati ale serviciului Spatiul Privat Virtual. Titularul contului SPV are posibilitatea de a plati, in numele oricarei alte persoane fizice, impozite sau contributii evidentiate in Declaratia unica.


Aceasta facilitate este disponibila numai in serviciul  SPV, momentan nefiind posibila o astfel de plata prin intermediul site-ului ghiseul.ro.

 In noul meniu disponibil in serviciul SPV, pentru accesarea acestei facilitati, se selecteaza optiunea Plata obligatii fiscale PF si apoi In numele altei persoane, se opteaza pentru plata obligatiilor fiscale declarate prin declaratia unica (impozit pe venit, contributii de asigurari sociale de sanatate/ contributii de asigurari sociale). Apoi se completeaza codul numeric personal/ numarul de identificare fiscala al persoanei pentru care se face plata, precum si suma care se doreste a fi achitata, dupa care plata poate fi efectuata, explica ANAF intr-un comunicat.

De asemenea, prin contul SPV, contribuabilii persoane fizice pot genera doua noi rapoarte:

1. Istoric declaratii = Declaratii depuse de persoana fizica in forma electronica (pana acum era disponibil acest istoric doar pentru persoane juridice)

2. C168 = Duplicat Cerere de inregistrare a contractelor de locatiune

In perioada urmatoare, MFP si ANAF au in vedere implementarea platii prin SPV si interconectarea cu ghiseul.ro, a unor categorii de obligatii fiscale pentru persoanele juridice.

Fiscul reaminteste ca interconectarea dintre serviciul SPV si ghiseul.ro a fost implementata in luna iunie 2020, contribuabilii persoane fizice avand posibilitatea de a achita direct cu cardul bancar, in nume propriu, peste 30 impozite si contributii, prevazute in anexa O.M.F.P. 1376/2016. Cele mai frecvente plati au vizat impozitul pe venit, contributii, accize colectate si plata unor penalitati.


Consulta lista de creante fiscale care pot fi platite prin SPV de catre persoanele fizice. >>>


Viorica Ghinea Autor: Viorica Ghinea

Ghinea Viorica face parte din echipa Portalpfa.ro din anul 2017, unde se concentreaza pe noutatile legislative si prezinta cele mai relevante stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea in presa in 2009 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum sanatate, amenajari interioare, moda, sport si legislatie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna TVA, monografii contabile, legislatie fiscala si contabila, pentru a sprijini contabilii, antreprenorii si alte categorii.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi

x

Intrebare antispam: 4 + 1 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016